Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı
23 / 05 / 2023

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı

Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı zorunlu olan birincil güvenlik ekipmanlarından birisidir.

Bu koruma ekipmanının kullanması kadar saklanması ve bakımı da oldukça önemlidir. Hasarlı bir paraşüt tipi emniyet kemeri kullanmak çok ağır sonuçlara yol açabilir. Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatları açısından çok büyük maliyetler içermediğinden hasarlı ürünleri kullanmadan yeni ürün temin edilmesi gereklidir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı Sonrası Doğru Şekilde Saklanması ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Yüksekte çalışan tüm çalışanlar, asla kullanılması gerekmeyeceği umuduyla paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı yaparlar. Bununla birlikte, bir düşme meydana gelirse, ekipmanın doğru çalışması çok önemlidir.

Bu nedenle, düşme önleyici ekipman her kullanımdan önce kontrol edilmelidir. Yanlış depolama ve düşme önleyici ekipmanın bakımı, ekibinizin alacağı bir sonraki ekipman parçasının tehlikeli şekilde hasar görme olasılığını artıracaktır.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı Sonrası Depolama

Çoğu zaman, işçiler paraşüt tipi emniyet kemerinin kullanımı sonunda koşum takımlarını çıkarırlar ve bir iş minibüsünün, dolabın veya deponun arkasına atarlar. Daha da kötüsü, bir şantiye çevresinde bırakılmış, yağmur, ısı, donma sıcaklıkları ve doğrudan güneş ışığı gibi elementlere maruz kalan koşum takımları ve boyunluklar bile olabilir. Tüm bunlar potansiyel olarak ölümcül hasara neden olabilir. Ekipmanınıza uygun şekilde bakım yapmak için, kuşamınızı ve kordonunuzu temiz, serin ve kuru bir yerde saklamanız önemlidir.

Kişisel Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı Sonrası Saklama Uyarısı

Kayış, saklama alanındaki diğer nesneler tarafından ezilmemesi, bükülmemesi veya yırtılmaması için asılmalıdır. Keskin aletler naylonu kesebilir ve kimyasallar malzemenin bozulmasına neden olabilir.

Paraşüt tipi emniyet kemerinin kullanımı sonrası saklayacağınız depolama alanınızın doğrudan güneş ışığı almadığından veya bir ısı kaynağına maruz kalmadığından emin olun. Isı ve UV ışınları, koşum takımınızı ve kordonunuzu oluşturan malzemeleri tehlikeye atabilir. Bu aynı zamanda kasklar gibi diğer kişisel güvenlik ekipmanları için de geçerlidir. Ultraviyole ışığa aşırı derecede maruz kalmak, malzemelerin en çok ihtiyaç duyulduğunda bozulmasına neden olabilir.

Özellikle paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard ürünlerinin gereksiz kullanımı engellemek için gizli ve sağlam bir yerde saklayın. Siz yokken ve ne tür bir zarara yol açabileceklerinden ziyade her ürün kişiye göre özel ayarlanır. Sizin dışınızda birisi bu ekipmanları alıp kullanabilir. Bu şekilde koşum takımınızı kendisine göre ayarlayacaktır ve fazlasıyla dikkatli değilseniz, bir sonraki vardiyanızda yanlış ayarlanmış bir koşum takabilirsiniz.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanımı Sonrası Temizlik

Paraşüt tipi emniyet kemerinin kullanımı sonrası ekipmanınız düzenli olarak temizlenmelidir. Bu, emniyet kemeri ve kordon üzerinde malzemeleri bozabilecek herhangi bir madde bulunmadığından emin olmaya yardımcı olur. Ayrıca, ekipmanın paraşüt tipi emniyet kemeri lanyard dahil tüm parçalarını düzgün bir şekilde görebilmenizi sağlar, böylece kapsamlı bir inceleme yapabilirsiniz.

Ekipmanı temizlerken dikkatli olmalısınız. Örneğin, koşum takımını veya kordonu ıslatmak, gevşedikçe ve yeniden sıkıldıkça liflerde potansiyel hasara neden olabilir. Çamaşır suyu, klor veya aşındırıcı kullanmak da hasara neden olabilir. Ekipmanınızı düzgün bir şekilde temizlemek için bu adımları izleyin veya güvenlik ekipmanının nasıl dezenfekte edileceğine ilişkin ayrıntılı kılavuzu okuyun. Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları kılavuza uygun biçimde özenle temizlenmelidir.

 Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Kullanımı Sonrası Temizlik Aşamaları

Kayışlarınızdaki ve tokalarınızdaki kalıntıları silmek için nemli bir sünger (yalnızca ılık su) kullanın.

Ardından, kayışları köpürtmek için sabun ve su kullanın. Sabun, bulaşık deterjanı veya çamaşır deterjanından başka bir şey olmamalıdır. Klor, ağartıcı veya aşındırıcı içeren hiçbir şey kullanmayın. Bu maddeler paraşüt tipi emniyet kemeri özellikleri için zararlı olabilir.

Temiz su ile bir sünger kullanarak kayışlardaki köpüğü durulayın. Unutmayın, koşum takımını veya ipi ıslatmamalısınız. Bu hasara neden olabilir.

Son olarak, ekipmanı silin ve kuruması için asın. Asmazsanız kırışıklıklar veya diğer yapısal problemlerle baş başa kalabilirsiniz.

Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı sonrası ekipmanınızı temizlemek sıkıcı veya değerli birkaç dakikanızı boşa harcamak gibi görünse de, hayatınızı kurtarmak için ekipmana ihtiyacınız olursa zaman harcadığınız için mutlu olacağınız oldukça garantidir. Sonunda, düşme önleyici ekipmanınız en iyi arkadaşınızdır. Böyle davranın ve en çok ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olsun.

Eğer bütün önergelere harfiyen uyulup dikkatli ve titizlikle kullanılırsa paraşüt tipi emniyetli kemer kullanım ömrü 10 yıla kadar uzayabilir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Doğru Kullanımı

Her tür kişisel koruyucu donanımda (KKD) olduğu gibi, paraşüt tipi emniyet kemeri ve boyunluklar, çalışanları korumak için son çare olarak düşünülmelidir. Önce yüksekte çalışma ihtiyacı ortadan kaldırılarak düşme tehlikesinin giderilip giderilemeyeceği belirlenmelidir. Bu mümkün değilse, hangi mühendislik kontrolleri uygulanabilir incelenmelidir. Örneğin, korkuluklar takabilir, açıklıkları kapatabilir, korumasız alanlara erişimi engelleyebilir veya kısıtlayabilir, merdiven yerine makaslı kaldırıcı kullanabilir veya çalışanların düşebilecekleri bir kenara yaklaşmalarını önleyen kişisel bir düşme engelleme sistemi kurabilir. Bunlardan hiçbiri uygun değilse veya kullanılamıyorsa ve ek düşme koruması gerekiyorsa, emniyet kemeri ve kordon dahil olmak üzere kişisel düşüş durdurma sistemleri kullanılmalıdır. Ancak çalışan güvenliğini sağlamak için doğru takmalı ve kullanmalıdır. Ayrıca kullanıcı paraşüt tipi emniyet kemeri nedir ve nasıl kullanılır en iyi şekilde bilmelidir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Standartları

Paraşüt tipi emniyet kemeri nasıl üretildiği ve hangi hammaddeden yapıldığı kemerin kalitesinde önemli bir rol oynar.

ANSI, emniyet kemeri dahil, işte kullandığınız çoğu kişisel koruyucu ekipman için güvenlik spesifikasyonları ve test yönergeleri geliştirmekten sorumlu kuruluştur. Bu durumda, söz konusu Paraşüt tipi emniyet kemeri standardı ANSI / ASSE Z359.1-1992’dir (R1999).

Bu standart, paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı iznine sisteminizin çeşitli bileşenleri için teknik özellikler ve test yönergeleri karar verir. Kapsanan ağırlık aralığı 130 lbs ila 310 lbs arasındadır. Bu nedenle, çoğu standart emniyet kemeri 310 lbs’ye kadar destekleyecektir. Ancak hepsi değildir, dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatı ile seçilmemelidir bu kemerler satın alınırken kalitesi ve dayanıklılığı göz önüne alınmalıdır.