Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları
25 / 05 / 2023

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları

Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları bir kemerin kalitesini, rahatlığını, dayanıklılığını ve sağlamlığını belirleyen en önemli etkendir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları Nedir?

Paraşüt tipi emniyet kemeri nedir bilmek ve bu kemeri en doğru şekilde kullanmak yüksekte çalışan kişiler için hayat kurtarıcıdır. Emniyet kemerleri hayatınızı korumak içindir. Ancak, uygun olmayan şekilde takılmış bir emniyet kemeri sizi çeşitli şekillerde riske atabilir. Bu makale, güvenlik ekipmanınızı etkili bir şekilde kullandığınızdan emin olabilmeniz için paraşüt tipi emniyet kemeri kullanma talimatı bilgilerini içerir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları Doğru Kullanımı

Tüm kişisel koruyucu donanım ürünlerinde (KKD) olduğu gibi, paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları ve boyunluklar, çalışanları korumak için son çare olarak kullanılmalıdır. Önce yüksekte çalışma ihtiyacı ortadan kaldırılarak düşme tehlikesinin giderilip giderilemeyeceği belirlenmelidir. Eğer bu tehlike giderilemiyorsa bu ekipmanlara başvurulmalıdır.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları Standardı

Paraşüt tipi emniyet kemeri standardı kesinlikle uyulması gereken ve kemer seçimi yapılırken titizlikle incelenmesi gereken standartlardır.

Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatı ile seçilmemelidir. İnsan hayatından tasarruf olmaz.

Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları standartları için bazı etiketleri vardır.

” A ” Etiketi: Düşme durdurma sistemi yalnızca büyük ” A ” harfi ile işaretlenmiş bir koşum takımının bağlantı noktalarına bağlanmalıdır.

Yastıklı bel ve bacak halkaları: Halatlar / erişim ekipmanı vb. Üzerinde kirlenmeyi önlemek için yeterince donatılmalıdır. Paraşüt tipi emniyet kemeri özellikleri ürünlere göre değişebilir. 

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Parçaları ve Klipsler

Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları bağlantı noktaları eklenmiş ürünlerdir. Bağlantı noktası, arkada bulunan klips gibi kritik bir düşüş durdurma sistemi bağlantısı olabilir veya kullanılmayan bir kordon için koruyucu olabilir. Bağlantı noktaları, kemerin içine dikilir ve damgalı veya dövme metalden veya sert plastikten yapılabilir. Bağlantı noktasının konumu, kuşam tipine ve hangi uygulamada kullanılacağına bağlıdır. Paraşüt tipi emniyet kemerinin parçaları da işe ve ihtiyaca göre değişebilir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı arkada tek bir klips bağlantısını zorunlu kılar. Bu zorunluluk, düşüş durdurma kordonunun takılmasına izin verir ve düşme olayı sırasında vücudu dik tutmaya yardımcı olur. İş konumlandırmada kullanılan kuşamlar, konumlandırma boyunluklarının kolay takılmasına izin veren yan klipsler ile tasarlanmıştır. Dikey düşüş koruma sistemlerinde kullanılan kayışlar, düşüş durdurucunun ön klipslerle bağlanmasına izin verir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerlerinin Kullanımı Sonrası Temizlik Aşamaları

Kayışlarınızdaki ve tokalarınızdaki kalıntıları silmek için nemli bir sünger (yalnızca ılık su) kullanın.

Ardından, kayışları köpürtmek için sabun ve su kullanın. Sabun, bulaşık deterjanı veya çamaşır deterjanından başka bir şey olmamalıdır. Klor, ağartıcı veya aşındırıcı içeren hiçbir şey kullanmayın. Bu maddeler paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard kısmı için zararlı olabilir.

Temiz su ile bir sünger kullanarak kayışlardaki köpüğü durulayın. Unutmayın, koşum takımını veya ipi ıslatmamalısınız. Bu hasara neden olabilir.

Son olarak, ekipmanı silin ve kuruması için asın. Asmazsanız kırışıklıklar veya diğer yapısal problemlerle baş başa kalabilirsiniz.

Paraşüt tipi emniyet kemeri lanyard kullanımı sonrası ekipmanınızı temizlemek sıkıcı veya değerli birkaç dakikanızı boşa harcamak gibi görünse de, hayatınızı kurtarmak için ekipmana ihtiyacınız olursa zaman harcamanız size hayatınızla geri dönecektir.

Eğer bütün önergelere harfiyen uyulup dikkatli ve titizlikle kullanılırsa paraşüt tipi emniyet kemeri kullanım ömrü 10 yıla kadar uzayabilir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Parçaları Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları zarar görmüş kemerin kullanımdan kesinlikle kaldırılması gerekir. Tüm düşmeye karşı koruyucu kişisel güvenlik ekipmanları gibi, emniyet kemeri de her kullanımdan önce emniyet kemerinin güvenliğini tehlikeye atabilecek hasar ve deformasyonlara karşı kontrol edilmelidir. Bir noktada, bir koşum takımının değiştirilmesi gerekir, ancak hasara neden olan nedir ve zarar görmüş veya hasar görebilecek bir kuşamla ne yapılmalı? Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanım ömrü bitmiş veya hasar görmüş ürünler kullanımdan hemen çıkarılmalıdır.

Bu nedenle, düşme önleyici ekipman her kullanımdan önce kontrol edilmelidir. Yanlış depolama ve düşme önleyici ekipmanın bakımı, ekibinizin alacağı bir sonraki ekipman parçasının tehlikeli şekilde hasar görme olasılığını artıracaktır.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Parçaları Düşüş Sonrası Kullanımı

Bir emniyet kemeri düşme sonrasında darbe kuvvetlerine maruz kalırsa, OSHA ve EN yönetmelikleri, emniyet kemerinin kullanımdan derhal çıkarılması gerektiğini belirtir. Paraşüt tipi emniyet kemeri parçalarının standardı yetkili bir kişi düştükten sonra emniyet kemerini kontrol etmesini, emniyet kemerinin iyi durumda olup olmadığını ve tekrar kullanıma hazır olup olmadığını yazılı olarak teyit etmesini ister.

Ayrıca bağlantı noktaları veya D halkaları deforme olabilir. Bir koşum takımının kullanımının güvenli olmadığına dair bu görsel göstergelere rağmen, çalışanlar bazen uyarı işaretlerini görmezden gelir veya bir düşüş bildirmez ve bu da koşum takımının bir sonraki işçi tarafından kullanılmasına neden olurParaşüt tipi emniyet kemeri fiyatları düşünülmeden düşüş yaşamış kemer derhal kullanımdan çıkarılmalıdır.

Bu nedenle, üreticiler, yanlış yargılamayı ve emniyet kemerinin yetkisiz bir şekilde yeniden kullanımını önlemek için genellikle düşüşü durduran emniyet kemerlerini imha etmeyi önerirler.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Parçaları Ne Sıklıkla Denetlenmesi Gerekir?

Paraşüt tipi emniyet kemerinin parçaları ile birlikte kemerin en az yılda bir incelenmesini önerirken, bazı üreticiler özellikle ekipman zorlu bir ortamda kullanıldığında daha sık bir inceleme yapılmasını önerir. Muayene, yetkili personel tarafından yapılmalıdır. TSE’nin kılavuz belgesi, referans olarak kusur ve hasar örneklerini içerir. Emniyet kemeri incelemek hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen iş güvenliği yasasını okuyun.