Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Keser
25 / 05 / 2023

Keser

Keser, sapa dik açılarda yerleştirilmiş ince kemerli bir bıçağa sahip ve esas olarak ahşabı şekillendirmek için kullanılan bir kesme aletidir.

Bu alet keskilere benzer şekilde çalışır. Sivri uçlu kafa sallandığında tahta şeritlerini keser. Tekrarlanan salınımlar, daha fazla malzemeyi oyarak bir yüzeyi pürüzsüz hale getirmenize, kabuğunu kaldırmanıza veya bir tahta parçası oymanıza olanak tanımaktadır.

Geniş bıçakları ahşabı hızla düzleştirebildiğinden, geniş yüzey alanlarına sahip kereste parçaları için idealdirler. Bu ürün hırdavat malzemeleri kategorisinde de yer almaktadır. Hırdavat malzemeleri genel olarak yardımcı araçlara verilen genel addır.

Keser Kullanımı Avantajları ve Dezavantajları

Keser kullanımının da her üründe olduğu gibi avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

Avantajları şu şekilde sıralanabilmektedir:

Geniş ahşap alanları, yani keresteleri düzlemek için hızlı aletlerdendir. Bunun yanı sıra sntik bir etki yaratmak için kullanılabilir. Aynı zamanda Bir kiriş üzerinde pürüzsüz bir yüzey oluşturmak, balta ile olduğundan daha kolaydır.

Şantiye sahaları için hırdavat malzemeleri toptan alım seçeneği de oldukça maliyeti düşüren bir hamledir. Bu nedenle keser gibi ürünleri satın alırken toptan seçeneğini değerlendirmek iyi bir fikirdir.

Dezavantajları şu şekilde sıralanabilmektedir:

Son derece pürüzsüz bir yüzey gerekliyse, keser izleri istenmeyebilir. Aynı zamanda ahşap bir kirişin yüzeyini düzleştirmek için balta kullanmak da mümkün olabilmektedir. Keser, kereste kesme söz konusu olduğunda, baltaya alternatif bir üründür.

Keser Kısa Tarihi

Eski ve modern marangoz için diğer gerekli aletler arasında baltalar, keskiler, testereler, oyuklar ve eğeler bulunur. Keser ise eski zamanlarda marangozluk işlerini yapmak için kullanılan birkaç araçtan biri olan bir ağaç işleme aleti olarak betimlenmektedir. Bunun yanı sıra inşaat malzemeleri arasında önemli bir yeri olan el aletidir.

Arkeolojik kanıtlar, ilk Neolitik çiftçilerin, ağaçların kesilmesinden çatı keresteleri gibi ahşap mimarinin şekillendirilmesine ve montajına, ayrıca mobilya, iki ve dört tekerlekli araçlar için kutular ve yer altı kuyuları için duvarlar inşa etmeye kadar her şey için reklam kullandığını göstermektedir.

Ancak günümüzde bu aletler şantiye kurulum alanlarında da kullanılmaktadır. Gerek sağlamlık gerekse dayanıklı malzemeden yapılmış olması bu el aletinin popülaritesini her zaman korumaktadır.

Oluk formu çapraz taneli kesimlere izin vererek onu kaba işleme ve oyuk açma için keseri iyi bir seçim haline getirir. Düz keser, maske oyma ve benzerlerinde düzlemleri oluşturmak için kullanılır. Düz bıçak, iş üzerinde gerçek kontrole izin verir. Oluk keser ise içbükey çalışma ve çapraz damarlı oymacılık için uygun bir kullanım sağlamaktadır.

Düz keser ise dışbükey çalışma, düz düzlemler ve damarlı oyma için en iyisidir. İşin gerçeği şudur ki, tüm durumlar için tek bir mükemmel araç yoktur. Bunun yanı sıra bütün bu keser modelleri şantiye sahalarında kullanıma uygunluğuyla dikkat çekmektedir.  Küçük keserler de belli alanlarda kullanıma uygundur. Bu sofistike aletlerin kesici kenara göre hafif bir yarıçapı vardır ve dudaklar alanı doldurmamak için biraz açılıdır.

Keser Bıçağı İşlevi

Bir keser bıçağı, kuru kütükleri soymak için en iyi sonucu verir. Kütüğü bel hizasına gelecek şekilde konumlandırın ve bıçağın eğimli kenarı kütüğe bakacak şekilde her iki kolu kavrayın. Her vuruşa kollarınızı uzatarak başlayın ve bıçak üzerinde eşit bir basınç tutarken aleti kendinize doğru çekin. Parmaklarınızı bıçak köşelerinden uzak tutun. Tüm bu işlemlerin yanı sıra şantiye kurulum sahalarında da kullanıma uygun bir alettir.

Şantiye malzemeleri toptan alınarak maliyet en aza indirilebilmektedir. Bu nedenle keser alımında bir hırdavat tedarikçisiyle görüşmeler yapmanız projenizi en iyi şekilde sunmanızı sağlayacaktır.

Bu araç, kütükleri kesilmiş ahşaplar veya düzleştirilmiş kütükler halinde düzeltir ve şekillendirir. Kesme işlemini yapmak için kesilecek kütüğün üstünde durun. Kolu iki elinizle kavrayın ve kütük boyunca sarkaç hareketiyle kısa vuruşlarla sallayın. Kolunuzun durması ve kesiğin derinliğini kontrol etmek için uyluğunuzu kullanın. Bir kütüğün üzerinde dururken ve sallanırken, ayak parmağınız yukarı bakacak şekilde ileri ayağınızın topuğunda durun.

Sapsız Keser Çeşitleri

Özel çelikten imal edilmiş olan bu sapsız keser ürün uzun ömürlü bir kullanım hedefiyle tasarlanmıştır. Bu ürün kolay kolay yıpranmamaktadır. Bunun yanı sıra bu ürüne keser sapı dahil değildir. Tek parça olarak kullanıcıya ulaştırılır. Bunun yanı sıra profesyonel kullanıma uygun bir üründür.

Bu ürün şantiye sahalarında rahatlıkla kullanılabilmektedir. İnşaat malzemeleri listesinin kritik unsurlarından bir tanesidir. Bunun yanı sıra sıcak çelik dövme tekniğiyle yekpare olarak üretilmiştir. Korozyona dayanıklı bir üründür. Ek olarak vernik kaplaması olan bir üründür.

Şantiye Sahalarında Keser Kullanımı

Şantiye sahaları yapısal olarak zorlu çalışma koşullarının olduğu ortamlardır. Bu nedenle kullanılacak olan malzemeler de mutlaka sağlam olmalıdır. İnşaatta kullanılan beton, çelik, ahşap ve duvarcılık gibi birçok yapı malzemesi türü bulunmaktadır.

Her malzemenin ağırlık, mukavemet, dayanıklılık ve maliyet gibi farklı özellikleri vardır ve bu da onu belirli uygulama türleri için uygun kılar. İnşaat için malzeme seçimi, yapıya etki eden yüklere ve baskılara direnme maliyetine ve etkinliğine dayanmaktadır.

Yapı malzemeleri genel olarak iki kategoriye ayrılabilir. Taş ve ahşap gibi doğal yapı malzemesi ve beton, çelik gibi insan yapımı yapı malzemesi. Her iki kategori de genellikle yapısal bir uygulamada kullanılmadan önce belirli bir düzeyde hazırlık veya işlem gerektirir. Bunun yanında bir de kullanılan usta el aletleri bulunmaktadır.

Bunlardan bir tanesi de keserdir. Keser şantiye sahalarında çakılan çivileri sökmek ya da çakmak için kullanılmaktadır.

El aletleri, Taş Devri’nden bu yana insanlar tarafından kullanılmaktadır. Bu aletler Tunç Çağı araçları tarafından yapılmıştır. Bu nedenle döküm bakır ve kalay alaşımlar ham maddeleriydi. Bronz aletler, taştan yapılanlardan daha keskin ve sertti. Ardından Demir Çağı döneminde demir bronz yerini güçlü ve daha dayanıklı el aletlerine bıraktı. Romalılar ise günümüzde kullanılan keser modeline en yakın olan bu usta el aletini geliştirmiştir. Sanayi devriminden sonraki dönemde alet imalatı zanaatkarlıktan fabrikada üretime geçmişti. Nalbur toptan seçeneği de bu gelişmeden sonra ortaya çıkmıştır.

Ancak teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin keser çeşitleri günümüzde hala daha şantiye sahalarında kullanılmaktadır. Bu nedenle bir inşaat projesi için alet seçerken kullanım alanı göz önünde bulundurularak alınmalıdır.

Keser Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Nalburiye ürünleri arasında yer alan bu ürün, sağlamlığıyla öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra şantiye sahalarındaki kullanımlarda da oldukça pratiktir. Öne çıkan keser modelleri arasında saplılar da bulunmaktadır. Bu ürünler ahşap bir sap ile alıcıya ulaştırılır. Bunun yanı sıra özel çelikten üretilmiş olması da bu ürünü özel kılar. Bu sayede korozyona ve aşınmaya dayanıklı hale gelmişlerdir.

Aynı zamanda ahşap sapında bulunan vernik sayesinde de rahat bir tutuş sergilenmektedir. Sıcak çelik dövme tekniği ile üretilmiştir. Keser fiyatları seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu ürünler her ihtiyaca uygun olarak üretilmişlerdir. Bu nedenle her bütçeye uygun olmalarıyla öne çıkmaktadırlar. Nalbur İstanbul gibi şehirlerde toptan alım yapabileceğiniz yapı marketlerdir.

Keser yorum ve geri bildirimlerinde de kullanıcılardan geçer not almayı başarmış bir üründür. İnce işlerden kaba işlere kadar her türlü ihtiyaca cevap veren bu ürünler kadın ve erkeklerin kullanımına uygundur.

Siz de keser ve diğer usta el aletlerini sitemiz üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürünü anında sepetinize ekleyerek satın alabilirsiniz.