x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Lanyard Şok Emici
23 / 05 / 2023

Lanyard Şok Emici

Lanyard şok emici serbest düşme esnasında vücut tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi emmeye yardımcı olur ve olası tehlikelerden vücudunuzu korur.

Şok Emici Paketler

Düşme sırasında vücudunuzun kuvvet miktarını azaltmanın bir yoluna ihtiyacı vardır ve bu bir şok paketi ile olur. Şok emici paketleri, kişisel düşme koruma sisteminize bir uzatma kordonu olarak ve tek veya çift bacak kordonunun bir parçası olarak eklenebilir. Ek olarak, şok paketleri geri çekilebilir (SRL) ile de entegre edilebilirsiniz. Bir şok paketine ihtiyacınız olup olmadığını ve hangisinin kullanım amacınız için en iyi sonucu vereceğini belirlemenize yardımcı olacak bazı sorular.

Lanyard fiyat tutarları ürünün özelliği ve markasına göre farklılık göstermektedir.

Şok Paketi Temelleri

Lanyard şok emici olarak kullanabileceğiniz şok paketleri aşağıdaki temellerden oluşur:

  • Bir şok paketi, şok emici bir kordonun parçası olabilir
  • Kordonun bu kısmı düşüş durdurma sırasında konuşlandırılır.
  • Şok paketleri her yerleştirmeden sonra incelenmelidir
  • Farklı ağırlık türleri için şok paketleri satın alınabilir

Bir lanyard düşmeyi durdurmak için kullanılacağı zaman bir şok paketine ihtiyaç duyar. Şok paketi, serbest düşüşte bir vücut tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi emmeye yardımcı olur.

Şok Emici Boyunluklar

Şok emici bir kordon, herhangi bir kişisel düşme durdurma sisteminin temelidir. Şok emici boyunluklar veya lanyard şok emici vücut üzerindeki durdurma kuvvetlerini 900 lbs’de tutacak şekilde tasarlanmıştır. Boyunluklar 6 ya kadar neredeyse her uzunlukta ve neredeyse tüm lanyard kancası kombinasyonlarıyla mevcuttur.

Lanyard nedir sorusuna, düşme olasılığı olan çalışma alanlarında hayati öneme sahip koruyucu bir ekipmandır, diyebiliriz.

Şok Emici Laryand Kontrolleri

Lanyard kullanımı iş sağlığı ve güvenliği gereği zorunludur. Tüm düşme önleyici ekipman her kullanımdan önce incelenmelidir. Ek olarak, düşme meydana geldikten sonra şok emici laryandınızı da kontrol ettirmeniz gerekecektir. Bu kontrollerde:

  • Kırık, eksik veya gevşek dikiş
  • Sonlandırma (dikiş veya ekleme veya kalıp)
  • Laryandın uzunluğu
  • Kesilmiş kısım
  • Yanıklar
  • Delikler
  • Bozulma
  • Boya hasarı
  • Şok paketi hasarı
  • Laryant şok emici bütünlüğü
  • Dağıtım işaretleri
  • Hasar belirtileri
  • Konektörler ve D-halkaları
  • Konektör kilitleme işlevi
  • Kanca veya perçin gövdesi
  • Aşınma

Lanyard şok emici serbest düşme esnasında vücut tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi emmeye yardımcı olur ve olası tehlikelerden vücudunuzu korur.

Lanyard İstanbul ilinde bulunan iş güvenliği malzemeleri üretimi yapan firmalarda bulabileceğiniz bir üründür.

Ürünler EN 355, EN 362 ve EN 12275 lanyard standardı dahilinde üretilmektedir.

Şok Emici Laryand Bağlantı Elemanları nelerdir

Lanyard şok emici bağlantı elemanları, kemeri veya koşum takımını sağlamlaştırma noktasına bağlar. Bu, şok emici bir kordon, sınırlama kordonu veya SRL gibi bir cihaz veya çalışma halatları, halat kıskaçları, bağlama kayışları ve karabinalar gibi cihazların bir kombinasyonu olabilir.

Yapılan işin özelliği ve güvenlik gereklerine göre farklı lanyard çeşitleri kullanılır.

Şok Emici Boyunluklar

Şok emici boyunluklar veya lanyard pods hem işçileri konumlarında tutmak hem de düşmeleri durdurmak için kullanılabilir. Emniyet kordonu kullanılırken, lanyard uzunluğu olabildiğince kısa tutulmalı ve dikey serbest düşme tehlikesi uygulamasında asla kullanılmamalıdır. Kısıtlama ipleri, çelik kablolar, naylon ip, naylon dokuma ve polyester dokuma dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden temin edilebilir.

Şok Paketi

Tüm lanyard şok emici türleri, bir düşme olayı sırasında üretilen enerjiyi emmek için devreye girecek bir “şok paketi” içerir. “Şok paketi” potansiyel düşüş durdurma kuvvetini 1800 lbs’nin altına düşürmelidir. Darbe emici bir kordon kullanılması tavsiye edilir, çünkü genellikle durdurma kuvvetini altı fitlik bir düşüşten 900 lbs’nin altına kadar sınırlar. Düşüş için kullanılan şok emici bir kordon, maksimum 1,7 metrelik serbest düşüşe izin verecek şekilde sınırlandırılmıştır. Bu nedenle, çoğu boyun ipi maksimum altı fit uzunluğundadır. Bununla birlikte, daha yüksek bir sağlamlaştırma noktası kullanılırsa, şok emici kordon, serbest düşme mesafesi altı fiti geçmediği sürece daha uzun olabilir.

Yaşam Hatları

Yaşam hatları, düşüş durdurma sistemine çok yönlülük katar. Halatlı kepçe ile birlikte kullanıldığında, bir cankurtaran halatı, işçinin yeni bir sağlamlaştırma noktasına bağlantısını kesip yeniden bağlamak zorunda kalmadan hat boyunca hareket etmesine izin verir. Halatlı kepçe, bir düşüşün anında durdurulmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Halatlı kepçe ve cankurtaran halatı sistemi pasif bir koruma şeklidir ve kullanıcının yaşam halatında gerilim gevşek olduğu sürece hareket etmesine izin verir. Bir düşme meydana gelirse, halat kepçesindeki gerilim, düşüşü durdurmak için iç mekanizmayı tetikler.

Lanyard şok emici serbest düşme esnasında vücut tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi emmeye yardımcı olur ve olası tehlikelerden vücudunuzu korur.

SRL Geri Çekme

Bir SRL, işçi ile sağlamlaştırma noktası arasındaki herhangi bir gevşek çizgiyi otomatik olarak geri çeker. Bu tür bir halat bir halatlı kepçe gerektirmese de, işçi düşmesi durumunda olası herhangi bir salınım tehlikesini ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için doğrudan işçinin üzerinde tutulmalıdır.

Çapraz Kol Kayışı

Bir çapraz kol kayışı, I-kiriş gibi büyük çaplı bir sağlamlaştırma noktasında kullanılır. Çapraz kol kayışı daha sonra lanyard şok emici bir kordonun, emniyet kordonunun veya SRL’nin doğrudan takılabileceği ankrajı sağlar. Çapraz kol kayışının kullanılması, boyun bağlarının ve / veya yaşam hatlarının I-kirişin etrafına dolanarak aşınmamasını veya bükülmemesini sağlamaya yardımcı olur. Bir karabina aynı durumlarda çalışır. Çapı bir ila beş inç arasında olan bağlantı noktaları için kullanılır ve daha sonra kordon karabinaya takılır.

Laryand Bağlantı Noktaları

Lanyard şok emici sağlamlaştırma noktası şok emici kordon veya SRL’nin yapısal bir desteğe bağlandığı yerdir. Şok emici boyunluklar veya bir SRL kullanıldığında, tutturma noktasının kablo demetinin D halkası noktasında veya üzerinde olmasını sağlamak, serbest mesafeyi en aza indirecektir. Bu aynı zamanda şok emici kordonun veya SRL’nin kişisel hareketleri engellememesini sağlamaya da yardımcı olur.