Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama

Bıçak

Bıçak, hepimizin bildiği gibi bir sap ve çelikten oluşan ve maddeleri kesmede kullanılan bir araçtır. Tarih boyunca insanlar doğanın zorlu koşullarıyla baş edebilmek için sert ve kesici aletlere ihtiyaç duymuşlardır. 

Bu ihtiyaçları karşılamak için ilkel boyutlarda kesici ve delici aletler icat edilmiştir. Günümüzde bu buluşlar teknolojik gelişmenin de etkisiyle modern bir şekilde üretilmekte ve genellikle bıçak olarak anılmaktadır.

Bu bıçakların temel özelliği kesme, yarma, delme ve yontma gibi özelliklere sahip olmalarıdır. Bıçak köreldiğinde, bıçak bileme taşı yardımıyla tekrar keskin hale getirilebilir.

Bıçak Çeşitleri

Bıçak; katlanabilir ve sabit durumda üretilmiştir. Sabit olan, esas olarak mutfakta kesme ve doğrama işlevi görür. Katlanabilir olanlar daha çok yürüyüş, kamp ve doğal aktiviteler için kullanılıyor. Çakı; bu, açılıp kapanabilen bir veya daha fazla bıçağa sahip bir cep bıçağıdır. Kullanım yerine göre değişir.

Bıçağın birçok kullanım alanı vardır. Mutfaktan inşaat ve yapım işlerine kadar hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. Başlıca kullanılabilen bıçak çeşitleri aşağıdaki gibidir;

Şef bıçakları, Fransız bıçakları veya aşçı bıçakları olarak da bilinir. Büyük buzağı parçalarını kesmek ve ayırmak için icat edilen şef bıçağı, belli bir süre sonra şeflerin ana bıçağı olmuş ve çeşitli amaçlarla kullanılarak popüler olmuştur. 

Şef bıçakları tipik olarak 15-36 santimetre uzunluğunda ve ortalama 4 santimetre genişliğinde üretilir. Fransızca ve Almanca olmak üzere iki yaygın türü vardır. Alman bıçak tiplerinde daha derin ve daha uzun kesimler için tasarlanmış baştan sona kavisler bulundururken, Fransız bıçaklarının uca doğru hafifçe bükülen düz bir bıçağı vardır. Uzakdoğu kültüründe kullanılmak üzere özel şekillere sahip bıçak türleri günümüzde yaygın olarak tercih edilmeye başlanmıştır.

Kasap bıçakları, et işlemede kullanılan bıçaklardır. Kolaylıkla sıyırma, doğrama ve açma işlemlerini yapabilirler. Sıyırıcı bıçak, sinirleri ve yağı ayırmada çok faydalı olan sivri bir iç oval yapıya sahiptir. Doğrama bıçakları çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir. Kullandığınız bıçağın boyutu ve elinize tam oturması, kesme işlemini güvenli hale getirecektir. Eti açmak için özel yapım 20-35 cm et açma bıçağı kullanmanız gerekir.

Balık bıçakları, balık filetosu ve özleri için özelleştirilmiştir. İnce, uzun ve esnek bıçak, balık ve et filetolarının çıkarılmasını çok daha kolay hale getirir. Kısa, ince, esnek olan bu bıçakla balıkların temizlenmesi çok daha hızlı ve daha güvenlidir.

Diğer Kesim Bıçakları

Döner bıçağının standart boyu 50-55 cm’dir. Uzun saatler çalışırken ısınan bıçağın kesme ve bileme performansı büyük ölçüde azalır. Bu nedenle gün içinde çalışılan saat, en verimli bıçak seçiminde önemli bir farktır. Ayrıca kullanım alışkanlıklarına göre daha esnek veya daha sert bıçaklar tercih edilebilir. Keskinliği cam kazıma bıçağı ile benzerlik gösterir.

Zırh, et parçalarını öğütmek için kullanılır. Ağırdır, bu yüzden eti çekerken kolayca kesebilirsiniz. Orijinal bıçaklar çelikten yapılmıştır ancak günümüzde paslanmaz çelik bıçaklar daha hijyenik olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Hırdavat dükkanlarında dahi satılmaktadır. Zırh bıçağının kesici kenarı, kıyma için özel olarak bilenmiş ve şekillendirilmiştir. Kıyılmış zırh için orta veya büyük bir bıçak kullanılması tavsiye edilir. Büyük bir bıçakla doğrama daha hızlı ve kolaydır.

Cam Kazıma Bıçağı

Cam kazıma bıçağı, genellikle fiziksel olarak banyo jileti şeklinde olan ancak içine konan jilet yardımıyla camlardaki çıkmayan leke ve kirleri camlardan temizlemek için kullanılan bir araçtır. 

Kullanımı çok zor olmamakla birlikte, çok keskin olduğu için en güvenli şekilde cam temizleme işlemini gerçekleştirmek çok önemlidir. Bıçağın kalitesi de çok önemli olduğundan, şantiye malzemeleri satan bir dükkândan bıçağınızı edinmeniz hem pratik hem de güvenilir olacaktır.

Cam kazıma bıçakları, markasına göre değişebilen fiyatlarıyla ucuz ya da pahalı olarak satılabilir. Bu pazarın liderlerinden olan eltos cam kazıma bıçağı birçok ustanın terchidir.

Cam kazıma bıçağı yedeği, rahatça nalburiye dükkanlarından bulunabilecek bir 

Maket Bıçağı

Ev, okul, işyeri ve şantiye gibi çeşitli alanlarda kullanıma uygun olan maket bıçağı nedir sorusuna, en basit haliyle keskin el aletlerinden biridir olarak açıklama yapılabilir. Tasarım ve boyuta göre değişiklik gösterebilir. İnce bıçak tipi olarak kesmeye uygundur.

Maket Bıçağı Türleri

Maket bıçağı çeşitleri, kullanım alanına göre birçok seçenek barındırmaktadır. Kazıma maket bıçakları, çift kenarlı maket bıçakları, iskelet kilit maket bıçakları ve klasik maket bıçakları, en popüler örnekler olarak sıralanabilir. 

Maket bıçağını kâğıt, karton ve plastik kesmek için tercih etmelisiniz. Cam kazıma bıçağı ile farklarından biri de klasik maket bıçağının bir kilitleme mekanizması vardır. Kilitleme mekanizması bıçağın ucunu istenilen pozisyonda tutar. İstenilen pozisyonda sabitlenmiş bıçak ile basit bir kesim uygulaması gerçekleştirebilirsiniz.

En güvenli maket bıçağı, şantiye malzemeleri toptan satış sağlayan yerlerde bulabileceğiniz, hızlı bıçak değiştirme özelliği bulunan ve çift kenarlı olandır. Bıçak kullanımdayken kendi dişlerini kilitler. Standart çok amaçlı bıçak yedekleri için uygun çeşitler, çok çeşitli bıçak saklama kapasitelerine sahiptir.

Ticari olarak üretilen bıçakların dayanıklı metal bir gövdesi vardır. Aşınan parçalar kolaylıkla kırılıp ayrılabilir. Bıçağı kullanmaya devam etmek için gerektiğinde maket bıçağı ucu kırma yapabilir veya ucunu değiştirebilirsiniz.

Maket Bıçağı Seti

Tırtıklı, jilet keskinliğinde çok amaçlı bir bıçağın dikkatli kullanımı çok önemlidir. Bıçak o kadar keskindir ki, küçük çocukların erişemeyeceği bir yerde olmalıdır. Çeşitli malzemeleri kesmek için maket bıçağı seti kullanabilirsiniz. 

Büyük boyutlu falçatalar, karton kesmek için daha doğru bir seçenektir. Kâğıt kesim için küçük ebat çeşitleri tercih edilmelidir.

Kullanım kolaylığı açısından doğru üniversal bıçak seti kullanmak önemlidir. Klasik bir maket bıçağı ağzı ile günlük işlemlerde ince kesimler yapabilirsiniz. Birçok görev ve proje hazırlarken model bıçak kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Camı herhangi bir bıçakla kesemezsiniz, bu yüzden camı kesmek için elmasa ihtiyacınız vardır. Bu nedenle kesmek istediğiniz malzemeye göre üniversal bir bıçak ucu kullanmanız gerekir.

Bıçak Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları 

Maket bıçağı kullanırken, yeni bir keskin uç elde etmek için bıçağı belirtilen parçadan kırabilirsiniz. Eski bıçak üzerindeki çentiği tutmak için bıçağın arkasındaki plastik parçayı çıkarmanız gerekir. İlk çentiğe paralel olarak az miktarda basınç uygulayarak, üniversal bıçağı çentikten kırabilirsiniz. Üniversal bıçağın ucunu kırarak veya değiştirerek tekrar kullanabilirsiniz. Böylece maket bıçağı ucu değişmiş ya da yenilenmiş olur.

Kesilmemiş bıçağı kırmak için ellerinizi kullanmamanız tavsiye edilir. Pense yardımı ile maket bıçağının kör kısmını kırabilirsiniz. Profesyonel kullanım için usta kullanıcılar için üretilmiş çok amaçlı bıçakları satın alabilirsiniz. Paslanmaz çelik maket bıçağı, uzun süreli kullanım için idealdir.

Dayanıklı bir yapıya sahip yüksek kaliteli çeşitler uzun vadede oldukça uygundur. İnşaat malzemeleri satan dükkanlardan kaliteli bir ürün edinebilirsiniz.Yedek bıçaklarla tekrar kullanıma uygundur. Maket bıçakları ayrı ayrı veya set olarak satın alınabilir. 

Falçata alacağınız kaliteye göre maket bıçağı fiyatları artış gösterebilir, ancak maket bıçağı yedeği ile bıçakları değiştirebileceğinizi unutmayınız ve tehlike ihtimali çok yüksek olan bu bıçağın daha kaliteli ve güvenlisini tercih etmek sizin için en sağlıklı karar olacaktır.