x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama

Spanzet Çeşitleri

Spanzet zorlu çalışma koşullarında oldukça kullanılan bir ekipmandır. Bir yükün üst tarafından geçerek, yükün taşınacağı yüzeye sabitlemekte kullanılan polyester şeritlere denir.

Şantiye alanlarında kullanılan bu ürün, üzerinde gırgır olarak bilinen gergi mekanizması sayesinde gerilerek yükü sabitlemekte kullanılmaktadır. Bu sayede yüksek derecede iş güvenlik önlemi alınır. Ancak spanzet seçimi kesinlikle doğru yapılmalıdır. Çünkü şantiye kurulumu insan hayatının öncelikli olmasını gerektirmektedir.

Spanzet, nakliye endüstrisinde kullanılan mandallı kayışlarla aynı malzemeden yapılır. Gevşek ipler için kullanılan malzeme geleneksel olarak, beceri düzeyine bağlı olarak 1 inç genişliğinde veya 2 inç genişliğinde polyester dokuma malzemeden üretilir. Bazen bir tarafı gevşek astarlar da tercih edilebilmektedir.

Spanzet Tarihi

Bir gevşek çizgi veya gevşek çizgi, iki farklı bağlantı noktası arasına bağlanan askıya alınmış bağlama şeridi boyunca yürüme veya dengeleme eylemidir. Yıllar boyunca bu ürün, ip yürüyüşüne benzetilmiştir. Bu iki eğilim benzer olsa da bir spanzet başka bir spanzete uyan bir gerilimle ayarlanabilir.

Spanzet, gergin halatlardan çok daha az sıkılır ve geçişin dengede kalmasını kolaylaştıran biraz gevşeklik varken dokuma üzerinde hareketi kolaylaştıran bir trambolin etkisi yaratır.

Spanzetler, 1970’lerin sonunda ilk kez dağcılar tarafından kullanılmıştır. Bir gevşek ip, iki parça bağlama dokuması, bir uzunlukta polyester dokuma ve bir mandallı kayış içeren kısa bir uçtan oluşur.

Spanzet Tokası Ne İşe Yarar?

Spanzet tokası bilindiği üzere taşınacak olan yükün sabitlenmesini sağlamaktadır. Bu iş güvenlik malzemesi ekipmanının en önemli kısımlarından bir tanesidir. Bu mekanizmanın doğru çalışması son derece kritiktir. Bu nedenle spanzet seçimi yaparken mutlaka doğru merkezlerden tedarik edilmesi gerekmektedir.

Spanzet Nasıl Sabitlenir?

Spanzet nedir sorusunun cevabını tam olarak yük sabitlemek için kullanılan polyester şerit şeklinde vermek mümkündür. Spanzet kullanımında esas olarak dikkate alınmak gereken durum sabitlemektir. Gerçek bir sabitleme yapmadığınız takdirde hem yükler hem de operasyonu yürüten eleman sorun yaşayabilmektedir.

İlk olarak, kayışın bir ucunu germe makarasından besleyerek mandallı tutturucuyu geçirin. Ardından, gereksiz gevşekliği gidermek için kayışı çekmeye devam edin. Gevşeklik makul bir şekilde giderildikten sonra, kayış uygun şekilde sıkılana kadar tutturucuyu yukarı ve aşağı doğru sıkıştırmaya başlayın.

Kayıştaki gerilimi azaltmak için, bağlayıcıyı hafifçe yukarı kaldırın ve serbest bırakma koluna basın. Ardından kayışı sarma makarasından dışarı çekin.

Spanzet Bağlama Tokası Kullanım Talimatları

Alttan, kapalı mandalın merkez makarasındaki yuvadan iplik şeridi geçirin. Kordonu içinden çekin, boşluğu çıkarın. Ardından sıkıştırma işlemini başlatın. Kolu kaldırıp indirin.

Spanzet Bağlama Tokası Serbest Bırakma Talimatları

Spanzeti serbest bırakmak için, mandal işlevini geçersiz kılmak için üst tertibat üzerindeki serbest bırakma tırnağını çekin ve tutun. Mandalı tamamen açılıp düz olana kadar açın.

Sabit olmayan spanzet halat modelini serbest bırakmak için yana kaydırın ve çekin. Mandalı kapatmak için üst tertibat üzerindeki serbest bırakma tırnağını çekin ve tutun. Cırcır kayışlarının doğru şekilde geçirilmesi yani sıkılması kritik önem taşır. Her kullanımdan önce tüm kayışların düzgün şekilde takıldığından / sıkıldığından ve hasarsız veya aşınmadığından emin olun.

Bağlama kayışları ve bağlama bantları olarak da bilinen spanzetler, özellikle nakliye söz konusu olduğunda yükü sabitlemek için kullanılan en popüler yöntemlerden biridir. Bu nedenle, tel halatlı sapanlar gibi malzeme taşıma için önemli bir bileşendirler.

Tüm endüstriyel malzeme taşıma ekipmanlarında olduğu gibi, bunları hem güvenli hem de etkili bir şekilde kullanmak için bağlama kayışlarına gereken özen göstermelisiniz. Kayışlarınızdaki herhangi bir hasar hem çalışma yükü sınırını hem de kırılma gücünü etkileyerek hem ekipmanı hem de kişileri riske atabilir.

Spanzetler, genellikle nakledilirken ekipmanın veya yükün tutulmasını içeren, çeşitli kullanımlara sahip bağlama kayışlarıdır. Yükleri araçlara sabitlemek veya inşaat malzemelerini yerinde tutmak gibi işler için kullanılabilirler. Bağlama kayışları, kamyon kayışları, bağlama kayışları veya kargo kayışları olarak da bilinen bu bantlar, eşyaları güvenli ve sağlam bir şekilde bağlamak için uygun donanımla donatılmış dayanıklı dokumalardır.

Projeniz İçin Doğru Spanzet Seçimi

Şantiyeciniz’de ister ticari ister ev içi kullanım için ihtiyaçlarınıza uygun geniş bir mandal kayış yelpazesi stoklarız. Geniş cırcır kayış yelpazemiz inşaat, çiftçilik ve tarım endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hafif Taşıma Spanzet

Daha az yoğun işler için ideal olan çeşitli spanzetler de stokladığımız ürünler arasında yer almaktadır. Maksimum ağırlık yük limiti 3000 kilogramdır. Mini cırcırlardan otomatik geri çekilebilir cırcırlara kadar çeşitli stillerde mevcut olan tüm spanzetlerimiz yüzde yüz 100 polyesterden yapılmıştır. Bu da onları hafif ve dayanıklı kılar. Sizin için mükemmel çözümü bulmak için tüm hafif cırcır kayışlarımıza bir göz atın.

Ağır Hizmet Tipi Kayışlar

Şantiye gibi daha zorlu nakliye ve bağlama işleri için tasarlanmış bir dizi ağır hizmet tipi spanzet çeşitlerimiz de mevcuttur. Ağır hizmet tipi spanzet kayışlarımız, 4 bin ile 10 bin kilogram arasında maksimum ağırlık limitleri sunar ve yine j-kancaları ve D-halkaları dahil olmak üzere çeşitli stillerde sunulur.

Spanzet makine modeli gibi algılanmamalıdır. Bu kayışlar polyester olmalarıyla öne çıkmaktadırlar. Aynı zamanda bir şerit halinde kullanıcıya sunulmaktadır.

Spanzet Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Tüm spanzet modellerimiz dayanıklı, yüzde 100 polyester dokumadan yapılmıştır. Bu onları sert, esnek ve hafif yapar. Aynı zamanda herhangi bir bağlama durumuna yardımcı olan temel unsurlar arasındadır. Spanzetlerimizin bir diğer önemli özelliği de kullanım kolaylığıdır.

Tek elle tutturma ve hızlı serbest bırakma mekanizması, kayışı sıkıp gevşetmeyi bir seri haline getirir. Bu da işin bitmesi gereken zamanda bitmesini sağlar. İş için doğru kayışı bulmayı daha da kolaylaştırmak için, bağlama tertibatının her bir parçası, doğru aleti daha kolay bulabilmeniz için üreticinin işareti, boyutu, uzunluğu ve kimlik işaretiyle işaretlenmiştir.

Ayrıca, tam bir gönül rahatlığı için tüm spanzet modellerimiz güvenlik performansı gerekliliklerine uygundur. Spanzet fiyatları seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra bu ürünlerin farklı renk seçeneklerine de rastlamak mümkündür. Her türlü yük taşıma ihtiyaçlarına uygun olması sebebiyle her çalışma koşullarında kullanım mümkündür.