Çift kollu lanyard yüksekte çalışanlar için olası düşme tehlikesine karşı güvenlik önlemi olarak kullanılması zorunlu, düşme önleyici bir üründür. Çift kollu olması ise düşüş esnasında kişinin hareket kabiliyetini kolaylaştırmaktadır.
İnşaatlarda, şantiyelerde v.b. her türlü güvenlik uygulamasını karşılamak üzere, çalışma alanlarında ki düşmeye karşı koruma ile ilgili ürünler ve sistemler hakkında çalışanlara eğitimlerinin verilmesi gerekmektedir. İş sahanızda düşmeye karşı koruma uyumluluğunu sağlamak için her sektöre özel ürünler ve güvenlik önlemleri uygulanmalıdır. Şantiyelerde olması gereken ve tedariki iş güvenliği gereği zorunlu olan düşmeye karşı güvenlik ekipmanları ve eğitimleri aşağıda gösterilmiştir.
D halkalı çift kollu lanyard temel özellikleri aşağıda ki gibi olmalıdır:
Çift kollu lanyard standardı EN 355, EN 362, EN 12275’dir.
Çift kollu lanyard fiyat tutarları, ürünün özellikleri ve markasına göre değişiklik göstermektedir.
Çift kollu lanyard kullanmadan önce kesinlikle kullanma kılavuzu okunmalıdır. Ayrıca işveren tarafından çift kollu lanyard kullanımı eğitimi de alınmış olması gerekmektedir. Aşağıda lanyard güvenlik kemeri nasıl takılır sırasıyla tarif edilmiştir:
Yüksekte çalışırken, sizi gün boyu güvende tutacak bir emniyet kemerine ihtiyacınız vardır. Tam vücut çift kollu lanyard koşum takımı ile, sağlam naylon ve polyester yapının yanı sıra dil ve tokalı bacak kayışları ile vücudunuzda güvenilir destek elde edersiniz. Her iki taraftaki güvenlik D halkaları, her ortam için basit bağlama ve çalışma konumlandırma sunar.
Daha fazla güvenlik ve gönül rahatlığı için emniyet kemerimizi bir süspansiyon travma tahliye kayışı veya D halka uzatıcı gibi aksesuarlarla eşleştirebilirsiniz. Kritik cihazlarınızı yanınızda tutmak için bir alet kordonu kullanın. Askı kayışlarına yerleştirilmiş kordon tutucular ile kordonunuz iş akışınızı kesintiye uğratmadan yakınınızda kalır.
Yan D halka kablo demetinin ek özellikleri arasında karanlık alanlarda daha iyi görünürlük için yeni yansıtıcı malzeme ve koruyucu ceketli kimlik etiketleri bulunur. Etiketler, ekipmanınızı düzenli tutmak ve ekipmanın tüm özelliklerini ve bileşenlerini anlamak için çok önemlidir. Koruyucu bir kapakla, etiketiniz birkaç zorlu işten sonra bile net ve okunabilir durumda kalır.
Çift kollu lanyard emniyet kemerleri 130 ila 310 pound taşıyabilir, bu da onları ekibinizdeki birçok çalışan için dinamik bir çözüm haline getirir.
Yüksekte çalışmak inşaat sektöründe bir standarttır. İster bir bina projesi için iskele üzerinde çalışıyor olun, ister köprü gelişimi için su üzerinde asılı kalıyor olun, emniyet kemerlerimiz ihtiyacınız olan gücü ve güvenliği sunar.
Çift kollu lanyard kaya emniyet kemerleriniz ayrıca binalardaki genel bakım için de iyi çalışır. Yüksek merdivenlerde veya güçlü platformlar kullanıyorsanız, düşme koruması gerektirir. Kablo demetlerimiz, depolar ve endüstriyel ortamların yanı sıra telekomünikasyon ve denizcilik sektörü için de değerlidir.
Çift kol lanyard koşum sistemleri aşağıdaki gibi ortamlar için idealdir:
Çift kol lanyard nedir sorusuna; yüksekte çalışanlar için olası düşme tehlikesine karşı güvenlik önlemi olarak kullanılması zorunlu, düşme önleyici bir üründür diyebiliriz. Bu güvenlik ürününün çift kollu olması ise düşüş esnasında kişinin hareket kabiliyetini kolaylaştırmaktadır.
Tüm düşme engelleme sistemleri, çift kollu lanyard ve aksesuarlar dahil – güvenli ve etkili bir şekilde çalışmak için bilgili operatörlere güvenir. Bunun içinde özel eğitimlere ihtiyaç bulunmaktadır. Düşme güvenliği eğitimlerinde düşmelerle ilişkili riskleri ortadan kaldırılması ve ekipmanla ilgili yaralanmaları azaltmaya yönelik çalışanlara eğitim verilmesi gerekmektedir. Özel iş uygulamaları için ise genel uyumluluğa odaklı, boyunluklar, kayışlar ve diğer güvenlik ekipmanlarını kullanacak şekilde çalışanlara eğitimler düzenlenmelidir.
Çift kol lanyard güvenlik kemerinizde bulunan SRL’nizdeki çizgilerin her santimini incelemek oldukça önemlidir. Birincisi, SRL muhafazasında hiçbir hasar, çatlak, korozyon olmamalı ve tüm etiketler ve bağlantı elemanları yerinde olmalıdır.
Çift kol lanyard kordon için anlatılanla aynı şekilde ipin sonundaki geçmeli kancayı kontrol edin. Kendiliğinden kilitlenen kapının güvenli bir şekilde kapanıp kilitlendiğinden ve kancanın sorunsuz bir şekilde açıldığından emin olun.
Çıtçıtlı kancayı sabitlemeye yardımcı olacak bir yüksük bulunmalıdır. Güvenli bir şekilde takıldıklarından emin olmak için bunları kontrol edin.
Ardından, hat ile geçmeli kanca arasında bulunan darbe göstergesini kontrol edilmelidir. Bu gösterge açığa çıkarsa, ünite kullanılmış ve sabitlenmemiş demektir ve hemen hizmetten çıkarılmalıdır.
Çift kollu lanyard emniyet kemeri taktığınızda sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için hattın geri çekilmesine izin verin. Yaklaşık iki fitlik ipi dışarı çekin. Üniteyi geçmeli kancanın üzerinde tutun ve ipi keskin, hızlı bir şekilde aşağı doğru çekin. Ünite hemen kilitlenmeli ve frenden artık hat kaymamalıdır. Gerginlik azaldığında, hat düzgün bir şekilde üniteye geri çekilmelidir.