Çift kollu lanyard emniyet kemeri yüksekte çalışan kişiler için kesinlikle kullanılması gereken temek güvenlik ekipmanıdır.
Düşme durdurma sırasında vücudunuzun kuvvet miktarını azaltmanın bir yoluna ihtiyacı vardır ve bu bir şok emici ile gerçekleşir. Şok emiciler, kişisel düşme koruma sisteminize bir uzatma kordonu olarak ve tek veya çift kollu lanyard emniyet kemeri ürününün bir parçası olarak eklenebilir. Ek olarak, şok emiciler geri çekilebilir sistemler ile de entegre edilebilir. Çift kollu lanyard nedir çalışırken şok emiciye ihtiyacınız var mı ve hangisi lanyard türünün kullanım amacınız için en iyi sonucu vereceğini belirlemenize yardımcı olacak bazı soruları ve cevaplarını bu yazımızda sizin için derledik.
Düşme koruma planınız düşmeyi önleyici ekipman takmanızı gerektiriyor mu?
Çift kollu lanyard düşmeyi durdurmak için kullanılacağı zaman bir şok paketine ihtiyaç duyar. Şok emici, serbest düşüşte bir vücut tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi emmeye yardımcı olur.
Çift kollu lanyard emniyet kemeri farklı ağırlık türleri için tasarlanmıştır. Standart bir şok emici kordon (şok paketli kordon), hem hafif hem de dayanıklı olan 1 ” naylon veya kevlardan yapılmıştır. Çift kollu lanyard standardı için maksimum ağırlık limiti 310 lb’dir. Tüm şok emici lanyardlarda talimat ve inceleme için açık bir şok paketi bulunur. Bu talimatlar yeterice anlaşılır değilse bir iş güvenlik uzmanına danışın.
Şok emici bir kordon, herhangi bir kişisel düşme durdurma sisteminin temelidir. Şok emici boyunluklar, vücut üzerindeki durdurma kuvvetlerini 900 lbs’de tutacak şekilde tasarlanmıştır. Çift kollu lanyard fiyat olarak taşıdığı ağırlıkla doğru orantılı olabilir.
Tüm düşme önleyici ekipmanlar her kullanımdan önce incelenmelidir. Ek olarak, düşme meydana geldikten sonra çift kollu lanyard emniyet kemeri ürününüzü kontrol ettirmeniz gerekecektir. Ayrıca kullanacağınız yeni lanyard hakkında detaylı bilgiye sahip olmalısınız. Gerekli eğitimleri almalı, riskleri hesaplamalı ve aklınıza yatmayan bir durum varsa bunu paylaşmalısınız. Sizin güvenliğiniz söz konusu olan her işten çok daha önemli ve değerlidir.
Düşme durdurma sırasında, çift kollu lanyard kullanımı riski ve olası yaralanmaları azaltabilir. Düşmeyi durdurmaya yönelik ekipman seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen iş güvenlik uzmanınızla iletişime geçin. Eğer işyerinizde bir iş güvenlik uzmanı çalışmıyorsa bu hizmeti sağlayan pek çok farklı firma mevcut. Bu firmalardan profesyonel yardım alabilir, lanyardınızın durumunu, yeterliliğini ve kullanım şeklini öğrenebilirsiniz. Bunların eksikliği güvenlik ihmalidir ve yasal değildir. Güvenlik eksikliği fark ettiğinizde işyeri yetkilinizle derhal iletişime geçin.
Bir asansörü çalıştırırken ne tür bir düşme koruması kullanacağınızla ilgilenmeniz, sizi düşmelere karşı çok daha avantajlı hale getirecektir. Çift kollu lanyard emniyet kemeri bulunmayan yüksek asansörlerde çalışan pek çok işçi görebiliyoruz. Bu durum insan hayatının hiçe sayılması demektir. Yüksekte çalışan herkesin can güvenliği her şeyden önemlidir.
Bu işçilerin farkına varmadıkları şey, bir bomlu lift sepetine adım attığınız anda bağlanmanız gerektiğidir. Bağlanmayı nasıl sağladığınız değişebilir, ancak her
zaman bağlı olmalısınız. Yüksek bir asansörde çalışırken bir vücut kemeri takılmalı ve sepete bu ip takılmalıdır.
Daha da önemlisi, asansöre uygulanan kuvvettir. Çift kollu lanyard emniyet kemeri kordon ve bağlantı noktasının tümü bir düşüşü düzgün bir şekilde durduracak kadar güçlü olabilirken, asansörün kendisi bu tür güçleri taşıyacak şekilde tasarlanmamış olabilir. Serbest düşüş ne kadar uzun olursa, kaldırma kuvveti o kadar fazla olur. Düşme durdurma sisteminin, düşme durumunda asansörün 2 güvenlik faktörünü koruyabileceği şekilde tasarlanması gerekir. Bu, olası en iyi seçeneğin, düşme olasılığını tamamen ortadan kaldıran sabit uzunlukta bir kordon olduğu anlamına gelir.
Makaslı platformlar farklıdır. Makaslı platformlarda düşme önleyici veya raylarla korunmanızı gerektirir. Bomlu asansörün aksine, kullanıcı tamamen kapalı olduğu sürece makinenin rayları yeterli korumayı sağlar. Diğer bir deyişle, asansörün sonundaki o küçük zincir asılı olmalıdır veya kapı kapatılmalıdır. Bunlardan birini yapmamak, değerli eşyalarınızı arabanızda bırakmak ve 4 kapıdan sadece 3’ünü kilitlemekle eşdeğerdir.
Asansörlerde düşme koruması için göz önünde bulundurulması gereken birkaç diğer önemli nokta:
Çift kollu lanyard emniyet kemeri ürününü yalnızca onaylı bağlantı noktasına bağlamalısınız. Bunlar genellikle ray sistemine kaynaklanmış çelik açılar veya zemindeki halkalardır. Kordonunuzu rayların etrafına sarmamalı ve kendi kordonunuza bağlamamalı veya doğrudan raya bağlı olmamalısınız.
Ayaklarınızı her zaman asansör zemininde tutmalısınız. Hangi asansörü kullandığınız veya hangi düşme korumasına sahip olduğunuz önemli değildir. Çalışanlar her zaman sepetin zemininde sağlam bir şekilde durmalı ve üzerine oturmamalı veya üzerine tırmanmamalıdır. Sepetin kenarında gerekli olan bir çalışma pozisyonu için tahtalar, merdivenler veya diğer cihazları kullanın.
Düşme korumasının yanlış gittiği durumlarda genellikle ikinci bir şans yoktur. Önceden sorular sormak ve uygun ekipmanı kullanmak, sizi ikinci şanslar için asla endişelenmenize gerek kalmadan güvende kalmanızı sağlayacaktır.