x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Çift Kollu Lanyard Kaya
23 / 05 / 2023

Çift Kollu Lanyard Kaya

Çift Kollu Lanyard Kaya Önemi

Düşmeye karşı koruma ekipmanının en çok yönlü parçalarından biri, Y kordonu olarak da bilinen çift yanlı lanyard ürünüdür. Bu yeni tür kordon, son yıllarda güvenlik uzmanları arasında popüler bir seçim haline geldi. Y-kordonu, iki kordon bacağını bir amortisöre ve geçmeli kancaya bağlar; bu, işçilerin sürekli olarak takılıyken bir alandan diğerine yatay olarak hareket etmesine izin verebilir. Çift yönlü lanyard kullanımı hayat kurtaracak önemli bir detaydır.

Çift Kollu Lanyard Kaya Kullanmanın Avantajları

  • Bağlı kalırken engelleri aşma imkanı
  • Tek bir kablo demeti D halkasına iki ayrı kordon tespit kancasının takılmasından kaçınma
  • Kolay kullanımlı tek parçalı bir ürün oluşu
  • Her iki bacak için bir amortisörü olması
  • İkinci bacak, takıldığında sürüklenmesini veya asılmasını önlemek için istiflenebilir olması

Çift Kollu Lanyard Kaya Neden Bu Kadar Önemlidir?

Her yıl pek çok insan çalıştıkları yerlerde yüksekten düşerek hayatlarını kaybediyor. Çift kollu lanyard kaya takarsanız, kazalardan kaçınılabilirsiniz.

Y-İpi Güvenlik Özellikleri:

Azaltılmış Düşme Riski: Boyunluklar, düşüşten kaynaklanan etkiyi azaltmak için tasarlanmıştır. Çeşitli özelliklere sahiptirler. Tek veya çift bacaklı, şok emici, kendi kendine geri çekilen ve düşmeyi önleyici olabilirler. Cihaza ikinci bir ayak eklenerek düşme riski azalır.

Sabit Bağlanma: Bu cihazı kullanan bir işçi sürekli olarak bir sabitleme noktasına bağlanabilir.

Engellerin Atlanması: Çift kollu lanyard kaya ürününün Y-kordonunun her iki ayağı da kullanıldığından, bir işçi ayrılmak zorunda kalmadan ve düşme riski olmadan engellerin etrafında kolayca manevra yapabilir.

Y İpi Kullanımına İlişkin Hatırlatmalar

Y kordonunun gövdesindeki geçmeli kanca her zaman koşum ataşmanına veya D halkasına takılmalıdır.

Biri bacak askısına ve diğer ucunu da çapaya bağlayarak ipin uzanma mesafesini uzatmaya çalışılmamalıdır. Bu, ciddi yaralanmalara ve hatta daha kötüsü ölüme neden olabilecek daha büyük düşüş mesafelerine neden olacaktır.

Çift kollu lanyard kaya takılı olduğu sırada kullanımda olmayan ayağı, yalnızca imalatçı tarafından kullanım amacı için onaylanmış olan koşumun bağlantı noktalarına bağlanmalıdır. Kullanılmayan bu bacak, koşum D halkalarına dokunmamalıdır. Bu, kazara düşme durumunda vücudun yükünü artırabilir.

Kullanım sırasında, kordon veya bu konudaki herhangi bir durum bacakların arasından, boynun etrafından veya kolların altından geçirilmemelidir.

Çift Kollu Lanyard Kaya ve Sonuç

İşverenler bir işyerinde katı güvenlik önlemleri alırlarsa, ciddi yaralanmalar ve düşmelerden kaynaklanan ölümler en aza indirilebilir. Ek korumayla birlikte gelen çift kollu lanyard kaya sayesinde düşmeler etkili bir şekilde önlenebilir.

Çift Kollu Lanyard Kaya Ne Kadar Ağırlık Destekleyebilir?

Öncelikle çift yönlü lanyard nedir ve kapasitesi ne kadardır onu bilmeliyiz. Fakat tüm emniyet kemerleri neredeyse eşit üretilmiştir.

Öyleyse, satın aldığımız veya halihazırda ağırlığınızı ve vücut ölçünüzü tutacağını düşündüğünüz üründen nasıl emin olabiliriz?

Bazen soruların basit bir cevabı vardır, ancak uzun ve karmaşık bir açıklaması olabilir. Ne kadar basit olursa olsun, çözümün bağlamını anlamak da aynı derecede önemlidir.

Kısacası üretici, çift kollu lanyard kaya ürününüzün ağırlık aralıklarını size söyleyebilir. Bu, genel olarak müşteri hizmetleri departmanına bir seri kodun okunmasıyla bulunabilir.

Bu her zaman doğru cevap olacaktır. Bu bilgiler üzerinde gerçek, test edilmiş ve şartnamelere göre üretilmiş olanlar sizlere doğru sonucu verecektir.

Çift Kollu Lanyard Kaya Standartları

ANSI, emniyet kemerlerinin nasıl üretildiği konusunda önemli bir rol oynar.

ANSI, emniyet kemeri dahil, işte kullandığınız çoğu kişisel koruyucu ekipman için güvenlik spesifikasyonları ve test yönergeleri geliştirmekten sorumlu kuruluştur. Bu durumda, söz konusu çift yönlü lanyard standardı ANSI / ASSE Z359.1-1992’dir (R1999).

Bu standart, çift kol lanyard kaya sisteminizin çeşitli bileşenleri (yani emniyet kemerleri) için teknik özellikler ve test yönergeleri verir. Kapsanan ağırlık aralığı 130 lbs ila 310 lbs arasındadır. Bu nedenle, çoğu standart emniyet kemeri 310 lbs’ye kadar destekleyecektir. Ancak hepsi değildir, dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Bu durum şu soruyu akla getiriyor, ANSI neden bu ağırlık aralığını kullandı? OSHA’nın bir düşme durdurma olayında vücuda 1800 lbs’den fazla kuvvet uygulanmamasını gerektirdiğini zaten biliyor olabilirsiniz. 130 ila 310 lb ağırlık aralığındaki bir kişiyle, mevcut standart ekipman (emniyet kemerleri , yavaşlama cihazlı 6 ft. Boyunluklar, imal edilmiş sabitleme noktaları, vb.) Vücut üzerindeki kuvvetleri 1800 lb sınırının altında tutmalıdır.

Artan kilo, düşme durumunda risk artışına yol açar.

Denkleme daha ağır bir işçi eklendiğinde, düşme durumunda vücuda ek kuvvetlerin uygulanması riski vardır. Bunun iki ana nedeni vardır:

1) ekstra ağırlığın kendisi daha sert bir düşüş anlamına gelir ve / veya

2) ek ağırlık, düşme durdurma sisteminin kendisinin ek sarkmasına veya gerilmesine neden olabilir, bu da daha uzun bir serbest düşme mesafesi ve vücut üzerindeki diğer kuvvetler anlamına gelir.

Daha Ağır Çalışanlar İçin Faydalı Tavsiyeler

Öyleyse daha ağır çalışanlar ne yapmalı? Basitçe söylemek gerekirse, düşme durumlarında olması gereken daha ağır işçilerin, çift kol lanyard kaya için ek tasarım ürünleri eklemelidir.

Çift kollu lanyard emniyet kemeri ürününüze ek olarak yavaşlama, emniyet kordonları, sabitleme noktaları vb. Ürünler eklenerek üzerinde değişiklik yapılması gerekecektir. Bazı üreticiler, 400 libreye kadar işçileri taşıyabilen ağır koşum takımları üretir. Bu aralıkta, bu kayışlardan birini kullanan daha ağır bir işçi, düşme durdurma sisteminin geri kalanı da ele alındığı sürece güvenli olabilir. Bu durum çift yönlü lanyard fiyat durumuna da yansıyabilir.

Yine, bu koşum takımının mevcut durumunuza göre çalışıp çalışmayacağını belirlemesi için üreticiden bilgi alın.

Yapılacak en iyi şey, en kötü senaryoyu hesaplamaktır (örneğin, bir işçinin kış aylarında yaz aylarına göre çok daha fazla kıyafet giyeceğini unutmayın).