x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
İnşaat Çivisi Kg Fiyatı
25 / 05 / 2023

İnşaat Çivisi Kg Fiyatı

İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türü, boyu ve işlevine göre değişiklik göstermektedir. İnşaat çivileri genellikle hırdavatçılardan satın alınmaktadır.

Özellikli Çiviler

Genel olarak sıklıkla kullanılan çivilerden ayrı olarak özellikli çivilerde üretilmektedir. İnşaat çivisi ölçüleri kullanılacağı alana göre değişmektedir. Her biri özel ve farklı bir amaç için üretilmiştir. Özellikli çivilerin bir kısmını birlikte inceleyelim.

İnşaat çivisi üreticileri standart çivilerin dışında özellikli çivileri de üreterek pazarda yerlerini sağlamlaştırmaktadırlar. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Yuvarlak Tel Çivi

Çoğunlukla gücün çok önemli olduğu durumlarda kullanılan çividir. Yuvarlak tel çivinin boyutu, 1 ila 6 inç uzunluğuna kadar değişir. Güçlü bir çivi olması, zorlu ve kuvvetli tutunma gerektiren yerlerde kullanılmasını gerektirir, bu tarz işler için en iyisidir. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Oval Tel Çivi

Doğrama işleri için iyidir ve özellikle uzun kenarları ahşabın damarına paralel olduğunda ahşabı bölme olasılığı çok düşüktür. Oval tel çivi 0,5 inçten 6 inç uzunluğa kadar olabilir ve yüzeyin içine delinebilir. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Tack Çivi

Tack, çok kısa bir çividir ve genellikle döşeme tahtalarını, halıları tahta parçasına germek için kullanılır. Tack çivisi düz, geniş bir kafaya sahiptir. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Yuvarlak veya Kayıp Başlı Çivi

Bu çivi oldukça güçlüdür ve birçok amacı vardır. Tahta yüzeyinin altına zımbalayabileceğiniz bir çiviye ihtiyacınız varsa, bu çiviyi kullanmak harika bir fikir olur. Boyu 0,5 ila 1 inç arasında değişir. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Zemin Brad

Kesilmiş arka desteği, L şeklinde bir kafa ile dikdörtgen şeklinde ve uzunluk olarak 1 inç ila 6 inç arasında değişir. Çivi neredeyse her zaman döşeme tahtalarını kirişlere çakmak için kullanılır. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Panel Pimi

Yuvarlak şekilli hafif bir çivi olan panel pimi, küçük pervazları yerine koymak ve temel dolap yapımı için mükemmeldir. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Kare Bükülmüş Çivi

Adından da anlaşılacağı gibi, bu çivinin, ahşaba veya diğer malzemelere sürdüğünüzde vida benzeri bir hareket gerçekleştiren bükülmüş bir mili vardır. Normal çivilerden biraz daha geriye doğru, sıralı kare kıvrımlı iki sıralı olanları daha iyi bir iş çıkarır. İnşaat çivisi kg fiyatı çivinin türüne göre değişmektedir.

Duvar Çivileri

Duvar çivileri çok sağlam ve sağlam çelikten yapılmıştır.  Bunları diğer işlerin yanı sıra temel duvarcılık işleri ve tuğlaya ahşap yapıştırmak için kullanabilirsiniz. İnşaat çivisi özellikleri kullanılacağı alana göre değişmektedir.

Clout Baş Çivileri

Bu çivi kısadır ve çok geniş, düz bir kafaya sahiptir. Galvaniz çelik yumuşak malzemeler için kullanılır. İnşaat çivisi toptan alındığında oldukça hesaplı bir maliyet tutmaktadır.

Halka Şeklindeki Çiviler

Güçlü eklemler, halka şeklindeki tırnaklar istediğiniz çivilerdir. Sapın ortaya çıkan keskin çıkıntıları vardır ve çok sıkı ve güçlü bir tutuş için ahşabın derinliklerine gömülürler. Gövde üzerinde ki tırnaklar halka şeklindedir. Güçlü tutuş sağlar. İnşaat çivisi üretimi oldukça kazançlı bir iş koludur.

Oluklu Bağlantı Elemanları

Oluklu tutturucular, kaba çerçeveleme işlerinde veya eğimli derzleri zayıf bir ahşap eklemi güçlendirmek için mükemmeldir. En çok kullanılan ve tercih edilen inşaat çivisi 10 luk olandır.

Yaylı Çatı Çivileri

Projeniz için ihtiyacınız olan güçse, bükülmüş bir gövdeye sahip olan bu çiviler sizin içindir. Oluklu sacı keresteye yapıştırmak istiyorsanız, satın almak istediğiniz çivi tam olarak budur.

Sunta Çivileri

Sunta çivilerin elmas şeklindeki kafaları vardır ve tahtaya çakıldıklarında neredeyse görünmezler. 1 inçin 3/8 inden 1,5 inç uzunluğuna kadar boyutlarda mevcutturlar. İnşaat çivisi makinası ile dakika da 2.000 ila 3.000 civarı çivi yapılabilir.

Toka Çivileri

Dikdörtgen kesitli, kesilmiş kopçalı çivileri çıkarmak neredeyse imkansızdır. Önceden delinmiş duvarcılık ve ahşap işlerde son derece güçlüdür. 1 ila 6 inç uzunlukları mevcuttur. İnşaat çivisi üretim makinalari fiyatları üretilen çivi türleri çeşitliliğine göre değişmektedir.

Döşeme Çivileri

Döşeme çivileri pirinç, krom veya diğer metalik kaplamalarda gelir. Kubbe başlıkları projeye çok dekoratif bir görünüm kazandırır ve çok sayıda mevcuttur. İkinci çivilerle sekme olarak kullanılırlar. İnşaat çivisi fiyatları toptan veya kg olmasına göre değişiklik gösterebilir.

Sürgün

Dal, başı olmayan çok küçük bir inşaat çivisi olup ve genellikle bir macun işinden önce camı pencere çerçevelerinde yerinde tutmak için kullanılır. Macun işi daha sonra fışkıranı kaplar ve boyutu 0,5 inç ila 1 3/4 arasında değişir.

Zımba Çivi

Zımba çivi, U şeklinde ve iki tarafın sonunda ucu bulunan normal bir zımbaya biraz benzer. Çoğunlukla farklı telleri yerinde tutmak için kullanılan zımbalara ulaşmak ve elektrik ve esnek kabloları tamir için mükemmel olan astarları vardır.

Çivilerin Stilleri ve Tasarımları

Çiviler başlık yapısı, uçlarının yapısı ve işlevlerine göre çeşitli stilleri ve tasarımları vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Çivi Başlıkları

  • Damalı Düz ​​Başlıklar: Çerçeveleme için mükemmeldir, kaymalar için dokuludurlar.
  • Ters Gömme Kafalar: Bunlar konik bir şekle yüzeyinden aşağıya girilir; Bitirme işi için gerekli, gerekirse macunla kaplanabilirler.
  • Düz Başlıklar: En yaygın çivi türü, güçlü tutma özelliğine sahiptir ve ısı ve kılıflama için idealdir.
  • Çukurlu Başlıklar: İçbükey bir şekle sahip olan bu tırnaklar, gizlemesi kolay çivilerdir ve dış görünüş için kullanılır.

Çivi Uçları

  • Dikenli Sap: Mükemmel tutma gücüne sahip bu çivi, güçlü, sert ahşaplarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
  • Smooth Shank: Bunlar düzinelerce iş için çok yönlülük sağlar, bu yüzden en yaygın çivi türüdür.
  • Tırtıklı veya Yivli Sap: Sağlamlaştırmak için kullanılır.
  • Halkalı Sap: Bunlar yumuşak ila orta yoğunluklu ahşaplar için kullanılır.

Çivi Giriş Noktaları

  • Uzun Elmas Giriş Noktaları: Bu giriş noktaları alçıpanda iyi çalışır ve normalden daha sert malzemelerle çalışmak daha kolaydır.
  • Künt Giriş Noktaları: Künt uçlar nedeniyle bunlarla çalışmak zor olabilir, ancak ahşapla çatlamadan çalışmak için iyi bir iş çıkarırlar.
  • Elmas Giriş Noktaları: Bunlar çok yaygın olan çivilerdir ve çeşitli genel amaçlı işler için kullanılır.