x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama

Isı Yalıtım Malzemeleri

Isı yalıtım enerji tasarrufundan çevreyi korumaya, maddi tasarruftan ısının korunumuna kadar pek çok konuda işe yarayan önemli bir inşaat işidir.

Petrokimyasallardan (çoğunlukla polistiren) elde edilen veya cam ve taş yünü gibi yüksek enerji tüketimiyle işlenmiş doğal kaynaklardan elde edilen malzemeler, binaların ısı yalıtım işlemi için yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Sürdürülebilir kalkınma perspektifinden, kolayca geri dönüştürülebilir, yenilenebilir, yerel olarak temin edilebilir ve çevre dostu hammaddelerin seçilmesi önemlidir. Ayrıca büyük bir ekonomik tasarruf sağlar. Nalbur toptan alışveriş yapıldığında ürünlerin fiyatı da uygun bir seviyeye gelecektir.

ısı yalıtım malzemeleri nelerdir sorsuna değinmek gerekirse, çam elma yaprağı, buğday samanı, pirinç samanı, pirinç kabuğu / kabuğu, hindistan cevizi lifi, küspe, hurma lifi, selüloz lif-ormancılık atığı, mısır koçanı ve koyun yünü gibi geleneksel olmayan yalıtım malzemelerinin ısıl performansı oldukça öndemlidir.

Isı yalıtım nedir sorusunun cevabı kısaca budur. 

Isı Yalıtım Malzemeleri 

İnşaat sürecinden yıkıma kadar, gelecek inşaatlarda enerji tüketiminin azaltılması büyük bir zorluk olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadaki toplam enerji kullanımının ve sera gazı emisyonlarının büyük bir kısmı bu tür yapılardan kaynaklandığından, binaların ısı yalıtım özelliklerini artırmak giderek daha önemli hale gelmektedir. Daha fazla enerji verimli binaları standart yapıyla karşılaştırırken, fosil yakıtlar çok daha az miktarda tüketilir, bu nedenle atmosfere karbondioksit ve kükürt dioksit emisyonlarını, özellikle mikro ve mezo ölçekte azaltır.

Isıtma ve soğutma yüklerini azaltmanın yolları vardır; bunların başında binaların dış cephe bileşenlerinin uygun tasarımı ve seçimi gelir. Günümüzde inşa edilen binalar şantiye içerisinde bu özelliklere dikkat edilerek yapılır. Termal korumanın uygulanması için, şu anda bir binanın dış cephesinin yalıtımından daha iyi önlemler bulunmamaktadır. Bina dış cephesinin ısı yalıtım performansı aynı zamanda malzemenin güneş ısısını soğurma veya yayma yeteneği ile karakterize edilen ısıl özellikleriyle de kontrol edilir. Bir malzeme, iletkenliği 0,07 W / mK’dan düşükse, genellikle bir termal yalıtkan olarak kabul edilir.

Isı Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

Isı yalıtım malzemesi yüksek ısı direnci ile karakterize edilen, yapı ve endüstride kullanılan bir malzemedir. Doğal olarak sıcaklıklarını dengeleme eğiliminde olan iki araç arasında ısı transferini önlemek için bir engel oluşturur. Son dönemde ısı yalıtım boya yöntemiyle de yapılabilse de bu yöntem henüz diğer yöntemler kadar başarılı değilidr. 

Genel olarak tüm bu yapı malzemesi ürünlerinin tümü ısı transferine karşı direnç sunar, ancak bir ısı yalıtım malzemesi olarak kabul edilmesi için ısıl iletkenlik katsayısı (λ) 23 ° C’de ölçüldüğünde 0,10 W / m² · K’nin altında olmalıdır. Nalbur bu konuda size yardımcı olacak ve size en uygun malzemeyi verecektir.

 Isı iletkenliği <0,08 W / mC olan ısı yalıtım malzemeleri, özel ısı yalıtım malzemeleri olarak adlandırılır. VIPEQ F08 , 0,058 W / mC termal iletkenliğe sahiptir.

Isı Yalıtım Malzemelerinin Özellikleri ve İşlevleri

Isı yalıtım malzemeleri ürünlerinin yerine getirmesi gereken işlevler ve özellikler:

  • Binanın dış cephesinin ısıl direncini artırdığı için enerji kullanımında tasarruf sağlar.
  • Termal konforu artırır.
  • İzolasyon avantajları sağlar

Isı Yalıtımının Katkıları

  • Enerjik ve ekonomik bir tasarruf

İçerdiği ısı yalıtımı, bina içindeki ısı veya soğuk kayıplarını (kış / yaz) azaltır. Bu nedenle, odaları ısıtmak veya soğutmak için gereken enerji azalacak ve enerji faturasında azalma anlamına gelecektir. Fiyatlandırma için ise hırdavat ile yapacağınız görüşmede miktara göre fiyatlandırma biçimi değişebilir.

Şantiye malzemeleri toptan alındığında çok daha uygun fiyatlara alınabilir.

  • Emisyonları azaltın

Enerji tüketimini azaltmak termik olarak izole edilmiş bir eve katkıda bulunur, esas olarak, CO sera etkisi emisyonlarını azaltmak karbon ve benzin türevleri ile oluşturulur. Emisyonu azaltmak için ısı yalıtım sıvası sıkça kullanılan bir yöntemdir.

  • Konforu artırır.

Kullanıcının evin içinde rahat bir sıcaklık sağlamasına yardımcı olur.

  • Küf oluşumunu engeller

Küf görünümü oluşturan yoğunlaşmaları ve iç mekan nemlerini ortadan kaldırır.

  • Diğer avantajlar

Binadaki akustik yalıtımda ve bazı durumlarda yangına karşı korumada gelişme sağlar.

Nalbur İstanbul içerisinde kolaylıkla bulunabileceğinden ulaşılması kolaydır.

Isı Yalıtım Farklılıkları

Piyasada pek çok ısı yalıtım malzemesi bulunmaktadır ancak bunlar arasında farklılıklar vardır. Ana özellikleri, bir yalıtım malzemesini diğerinden ayıran ısıl iletkenliktir (λ).

Termal İletkenlik

Isı iletkenliği, bir malzemenin yalıtım kapasitesini ölçen fiziksel bir özelliktir. Oran ne kadar düşükse, ısı akış hızını azaltma yeteneği o kadar artar. Malzemenin kendine has bir özelliğidir, sabit bir değeri yoktur, çünkü malzemenin sıcaklığı, yoğunluk, nem ve yaşlanma süreci gibi farklı faktörlere bağlıdır.

Isı Yalıtım Malzemeleri Seçiminde Su Buharı ve Direnç Faktörü

Özellikle soğuk bir yüzeyi korumayı amaçlayan yalıtım projelerinde dikkate alınmalıdır. İzolasyon, hava neminin soğuk yüzey ile temas etmesini sağlarsa yoğuşma olur ve izolasyon malzemesini ıslatır, izolasyon kapasite kayıpları, ıslak yüzeyler, hijyenik problemler, ve küflere sebep olur.

Isı Yalıtım İçin Yoğunluk 

Bir maddenin hacimsel kütle yoğunluğu, birim hacim başına kütlesidir. Özgül ısı da sıcaklıkta bir artışa neden olan ve diğer enerjilerin dönüşümü ile sonuçlanan enerjidir.

Isı yalıtımı malzemelerinin özelliklerini inceledik şimdi ise ısı yalıtım modelleri konusuna bir bakış atalım.

Selüloz

Selüloz ısı yalıtım ürünü geri dönüştürülmüş gazeteden yapılmış bir malzemedir. Kağıt parçalanır ve borik asit gibi inorganik tuzlar ateşe, küfe, böceklere ve haşaratlara karşı dayanıklılık için eklenir. İzolasyon, uygulamaya bağlı olarak üflemeli veya nemli püskürtme ile döşenir. Bu ürün ısı yalıtım köpüğü olarak da bilinmektedir.

Yün 

Isı yalıtım strafor üreterek bu yöntemle uygulanabilir. Yün yalıtımı, yalıtım keçeleri ve ruloları oluşturmak için mekanik olarak bir arada tutulan veya %5 ila %15 arasında geri dönüştürülmüş polyester yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılan koyun yünü liflerinden yapılır. Koyunlar artık yünleri için yetiştirilmiyor; ancak, hayvanın sağlığını korumak için yıllık olarak kırpılması gerekir. İzolasyon üretiminde kullanılan yün, rengi veya cinsi nedeniyle diğer endüstriler tarafından atık olarak atılan yündür. Şantiye malzemeleri satan dükkanlardan bu malzemeyi kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Isı Yalıtım İçin Kenevir Kullanımı

Kenevir lifleri, kenevir bitkisinin samanından üretilir. Kenevirlerin çoğu ithal edilmektedir, ancak ısı yalıtım için evde yetiştirilen mahsul bulunabilir hale gelmektedir. Kenevir 100-120 günlük bir süre içinde yaklaşık 4 metre yüksekliğe kadar büyür. Bitkiler toprağı gölgelediğinden, kenevir yetiştiriciliği için kimyasal koruma veya toksik katkı maddelerine gerek yoktur. Ürün genellikle %85 kenevir elyafından oluşur ve polyester bağlayıcıdan oluşan balans ve yangına dayanıklılık için %3-5 arasında soda da eklenir. Isı yalıtım fiyatları olarak diğer yöntemlere göre biraz daha pahalı bir yöntemdir.

Saman, tahıl çıkarıldıktan sonra tahıl bitkilerinin kuru saplarından oluşan tarımsal bir yan üründür. Saman, arpa, yulaf, pirinç, çavdar ve buğday gibi tahıl mahsulleri ısı yalıtım veriminin yaklaşık yarısını oluşturur.

 Genellikle %20 ila %30 geri dönüştürülmüş endüstriyel atık içeren erimiş camdan yapılmıştır. Malzeme, bir bağlayıcı kullanılarak yüne benzer bir dokuya dönüştürülen cam elyaflarından oluşur. İşlem, cam arasına birçok küçük hava ceplerini hapseder ve bu küçük hava cepleri, yüksek ısı yalıtım özelliklerine neden olur. Malzemenin yoğunluğu, basınç ve bağlayıcı içeriğiyle değiştirilebilir.

İnşaat malzemeleri satan dükkanlardan bu malzeme temin edilebilir.

Isı Yalıtım Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Kaya (Taş) mineral yünü, içinden hava veya buharın üflendiği yaklaşık 1600°C’lik bir sıcaklıkta erimiş kayanın bir fırın ürünüdür.   Nihai ürün, tipik çapı 2 ila 6 mikrometre olan ince, iç içe geçmiş bir elyaf kütlesidir. Mineral yün, bir bağlayıcı, genellikle bir Ter-polimer ve tozlanmayı azaltmak için bir yağ içerebilir.  Isı yalıtımı nasıl yapılır sorusunun cevaplarını sizlerle beraber enine boyuna inceledik.  Bu yöntemler dışında artık ısı yalıtım bandı da kullanılan ürünler arasındadır. Hırdavat malzemeleri toptan alındığında fiyatları çok daha uygun olacaktır. 

Siz de ısı yalıtım kategorimizi ve diğer ürünlerimizi sitemiz üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürünü anında sepetinize ekleyerek sahip olabilirsiniz.