x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Lanyard İstanbul
23 / 05 / 2023

Lanyard İstanbul

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir. Lanyard yüksekte çalışanlar için olası bir düşme tehlikesine karşı güvenlik önlemi olarak kullanılması zorunlu olan üründür.

Çift Kollu Lanyard

Lanyard düşme olasılığı olan çalışma alanlarında hayati öneme sahip koruyucu bir ekipmandır.

Çift kollu lanyard şok emici entegre bir kişisel düşme koruma sisteminin bileşeni olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, uyumlu sabitleme noktaları ve sertifikalı, düşme önleyici dereceli, tam vücut emniyet kemeri ile birlikte kullanılmaları gerekir.

Çift kollu lanyard, yüksekte dikey ve yatay hareket özgürlüğünün gerekli olduğu ekli tırmanma uygulamalarında sıklıkla kullanılır. İnşaat sektöründe, telekomünikasyon ve enerji nakil işlemlerinde yaygındır.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Tasarım

Çift kollu lanyard genel olarak bir ucuna entegre bir çift etkili kanca, vidalı konektör veya üçlü hareketli karabina ile takılan tek bir şok emici cihaz içerir. Amortisörün ikinci ucu, her biri aynı çift etkili kancalar, vidalı geçit veya üçlü hareketli karabinalarla sonlanan iki eşit uzunlukta kordon “kuyruklarına” bağlıdır. Bu kuyruklar, kordonun tasarımına ve gerekli kullanımına bağlı olarak halat, ağ veya kablo olabilir. Lanyard fiyat tutarları ürünün özellikleri ve markasına göre değişiklik göstermektedir.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Boyunluklar, serbest düşme mesafelerini en aza indirmek için mümkün olduğunca kısa kalırken kullanılabilirliği sağlayacak kadar uzun olmalıdır. Kordonun, amortisörün bir ucundaki sonlandırma donanımının ucundan her bir kuyruktaki sonlandırma donanımının ucuna kadar olan toplam lanyard uzunluğu 2m’yi geçmemelidir.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Lanyard standardı EN 355, EN 362, EN 12275’dir.

Doğru Kullanım

Lanyard kullanımı doğru şekilde yapılmalıdır, her hata ölümcül sonuçlara neden olabilir.

Çift kollu lanyard şok emici amortisör ucundaki tek kanca / konektör, tam vücut kablo demetinin arka dorsal D halkasına bağlanmalı ve bağlantı güvenlik açısından kontrol edilmelidir.

Not: – Tam vücut koşum takımına bir dorsal uzantı takılmışsa, koşumdaki dorsal D halkasından uç kordon kancasına kadar olan toplam uzunluk aşmayacak şekilde daha kısa bir çift kollu lanyard kullanılmalıdır.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Sabitleme Noktası

Sabitleme noktası tercihen dorsal bağlantı seviyesinin üzerinde – seçilmeli, kordonun bir kolu ankraja bağlanmalı ve kontrol edilmelidir. İkinci kol serbest bırakılmalı veya üretici tarafından emniyet kemeri üzerinde açıkça işaretlenmiş bir istifleme noktasına yapıştırılmalıdır. Bu noktada operatör korunur ve kordon uzunluğu sınırları dahilinde hareket edebilir. Serbest düşme mesafesini en aza indirmek için ayarlanabilir boyunluklar da kullanılabilir.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

İlerledikten sonra, operatör ikinci kolu yeni bir ankraj noktasına bağlamalı ve ilk kolu ayırmadan önce güvenliği kontrol etmelidir – ki bu da yine serbest bırakılmalı veya açıkça işaretlenmiş bir istifleme noktasında doğru bir şekilde istiflenmelidir.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Yanlış Kullanım

Kordonun kullanılmayan kolu üretici tarafından kordon istifleme noktası olarak açıkça işaretlenmiş bir yırtma halkası dışında, ASLA kemerin herhangi bir ilmeğine, D halkasına veya ağ kayışına geri bağlanmamalıdır. Bu tür açıkça işaretlenmiş istifleme noktaları, çok küçük yükler altında kancayı yırtmak ve serbest bırakmak için tasarlanmıştır.

İşyerinin çalışma şartları ve güvenlik sorunlarına göre lanyard çeşitleri farklılık göstermektedir.

Kordonun uçlarının ASLA bükülmesine veya boynun etrafından, kollarının altından veya operatörün bacaklarının arasından geçmesine izin verilmemelidir. Bu tür bir eylem, amortisörü kısmen veya tamamen kısa devre yaptıracak ve düşme koruma sistemi içinde potansiyel olarak ölümcül kuvvetlere yol açacaktır. Lanyard kancası da yanlış kullanıma sebep olacak parçalardan birisidir.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Eğitim

İş sağlığı ve güvenliği gereği, düşme durdurma sistemleri ve ekipmanlarının kullanıcıları, doğrudan gözetim olmaksızın çalışmalarına izin verilmeden önce yeterlilik açısından değerlendirilecek ve gerekirse, kullanmaları gereken ekipmanın doğru kullanımı konusunda yetkin olduklarından emin olunacaktır.

Çift kollu lanyard pods ara iplerinin bağlantısı ve kullanımı operatör tarafından açıkça anlaşılmalıdır ve bu üreticinin kullanıcı talimat kılavuzunda açıkça belirtilmelidir. Ayrıca akredite operatör eğitimi, yükseklik güvenliği konusunda uygun şekilde akredite edilmiş bir kayıtlı eğitim kuruluşundan eğitim alınmalıdır.

Lanyard İstanbul da birçok büyük ve yerli firmada üretilen bir iş güvenliği malzemesidir.

Ekipman Muayenesi

Kullanım talimatlarında da belirtildiği gibi: Her kullanımdan önce kordon, iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için kullanıcı tarafından dikkatlice incelenmelidir.

Muayene aşağıdaki kontrollerden oluşmaktadır:

  • Tüm etiketlerin mevcut ve okunaklı olduğundan ve belirtilen hizmetten çıkarılma tarihine ulaşılmadığından emin olun
  • Tüm donanımın mevcut ve güvenli olmasını ve deforme olmamasını ve keskin kenarlarda çapak, çatlak veya korozyon olmamasını sağlayın
  • Kendiliğinden kilitlenen yaylı kancaların veya karabinaların serbestçe ve düzgün çalışmasını sağlayın
  • Dokunun veya ipin herhangi bir aşınma, kesik, yanık izi veya dokuma renginde veya sertliğinde değişiklik olmadığından emin olun
  • Dokunun veya ipin düğüm, yıpranmış veya kesilmiş veya kırılmış liflerden ve boya veya diğer işaretlerden arınmış olmasını sağlayın
  • Metal bileşenlerin etrafındaki dokuma veya halat üzerinde pas lekesi olmamasını sağlayın
  • Dikişin, yırtma ağının kapağından açıkça görülebilmesini ve enerji emicinin hiçbir aktivasyon belirtisi göstermemesini sağlayın
  • Boyunluklardaki diğer dikişlerin herhangi bir hasar göstermemesini sağlayın

Operatörün kullanım öncesi incelemesine ek olarak, kordon her 6 ayda bir yetkili bir kişi tarafından incelenmelidir. Bu inceleme sonuçları kaydedilmeli ve bir denetim kaydında saklanmalıdır.

Herhangi bir incelemede güvenli olmayan bir durum ortaya çıkarsa, lanyard etiketlenmeli ve derhal kullanımdan kaldırılmalıdır.