x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Lanyard Pods
23 / 05 / 2023

Lanyard Pods

Lanyard pods yüksekte çalışanların hayat ipidir. Hayatınızı kurtarabilmesi için doğru kullanılması gerekmektedir.

Boyunluklar ve Kuşaklar

Doğru belirlenmiş düşme koruma donanımının işgücünüzü güvende, rahat ve üretken tutar. Lanyard pods ürün yelpazesi, şoku, kontrollü yükselme veya alçalmayı azaltan, operatörlerin güvenli bölgeye geri dönmesine yardımcı olan ve yardım beklerken askıda kalması nedeniyle düşmeye bağlı yaralanmaları önleyen temel donanım ve birinci sınıf yumuşak ürünlerden oluşur.

Şantiyelerde Güvenli Ortam

Her çalışma alanı ve çalışma uygulaması farklı bir güvenlik ekipmanı ve donanımı gerektirir. Gelişmiş ekip, her çalışma sahasına ve uygulamaya bakar ve her durum için doğru çözümü seçmenin, çalışanları her yükseklikte güvende tutmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu bilir. Şantiyelerde her işe uygun özelliklerde lanyard çeşitleri kullanılmalıdır.

Lanyard nedir dersek, kısaca yüksekte çalışanların hayat kurtarma ipidir diyebiliriz.

Boyunluklar ve Kendinden Geri Çeken Boyunluklar (SRL’ler)

Lanyard ve boyunluklar, sert bir baş üstü sistemiyle dikey yönde kullanılabilir veya uygun iş konumlandırması veya sınırlı alanlarda ek güvenlik için yatay olarak kullanılabilir. Sert bir yatay sistemde, kendi kendine geri çekilen bir kordon genellikle en iyi seçenektir ve operatörün kendisini güvenli bir yere geri çekmesine olanak tanır.

İp güvenlik teknolojisi, düşüş durdurma sistemi işini yaptıktan sonra emniyet kemeri travmasını azaltmak ve önlemek için uzun bir yol kat etti. İşçileri tekrar güvenliğe taşımaya yardımcı olan teknolojiye sahip dayanıklı boyun askıları bulunmaktadır: havada asılı çalışan işçilerin kendilerini güvenli bir şekilde yere veya platforma indirmelerine olanak tanıyan kontrollü iniş boyunlukları böyle bir seçenektir. Lanyard İstanbul da bulunan üreticilerden satın alabilirsiniz.

Şok Emici Boyunluklar

Lanyard pods ve  şok emici boyunluklar, tepeden düşme engelleme sistemine bağlanmak için başka bir iyi çözümdür. Şok emilimi, düşüşün kırılmasının ilk şokunu azaltır, böylece kordon ve koşumla ilgili yaralanmaları azaltır. Lanyard şok emici tepeden düşme engelleme sistemine bağlanmak için başka bir iyi çözümdür.

Emniyet Kemerleri

Temel emniyet kemerlerinde, ergonomi ve konfor için ek dolgu ve bileşenlere sahip birinci sınıf şok korumalı ürünler bulunmaktadır.

İş gücünüz ve düşme koruma ekipmanınız arasında doğru bağlantıyı sağlamak için askı ipleri, SRL’ler, D halkaları veya D halkası uzatıcılarla birlikte emniyet kemerlerinin kullanılması gerekmektedir.

Lanyard fiyat ürünün özellik ve seçeneklerine göre farklılık gösterecektir.

Lanyard Pods İncelemesi

Öncelikle standard gereklerini karşılayan bir ürün almanız gerekmektedir. Lanyard standardı EN 355, EN 362, EN 12275 dir.

Lanyard pods kayışınız, vücudunuzu düşme koruma sistemine bağlar. Emniyet kemerinizi incelemeye  D halkalarını, karabinaya veya kordona taktığınız metal konektörleri kontrol ederek  başlayın. Halkanın hasarsız  ve pas veya korozyon içermediğinden emin olmak için kontrol edin. Lanyard pods emniyet kemerleri sırtta D halkasına sahiptir ( köpekbalığının sırt yüzgeci gibi kullanıcının sırtında bulunur).

En ufak bir hasar bile  arıza riskini artırır, bu nedenle denetim sırasında D halkasında (veya başka herhangi bir parçada) herhangi  bir kusurla karşılaşırsanız, lanyard pods  onarım veya değiştirme için kullanımdan çıkarılır.

Ardından, kayışların kontrolüne geçin.  Kontrolde kumaş kısımda hiçbir yıpranma, kimyasal veya yanık hasarı olmamalıdır. Ayrıca, kuşamdaki dikişleri de gözden geçirdiğinizden emin olun. İpliklerden herhangi biri gevşekse, bu lanyard pods daha önce düşme sırasında hasar gördüğünün ve kullanımdan kaldırılması gerektiğinin bir göstergesi olabilir.

Lanyard kancası da kontrolleriniz arasında olması gereken bir parçadır. Kanca üzerinde yıpranma, pas veya çizik olmamalıdır.

Ayrıca, güvenli ve hasarsız olduklarından emin olmak için tokaları mutlaka kontrol edin.

Lanyard kullanımı öncesi mutlaka ürünün tamamının kontrol edilmesi gerekmektedir.

Lanyard Pods Kordon Muayenesi

Bir lanyard pods kordonu incelemenin en kolay yolu, uçtan uca gitmektir.  İlk önce, geçmeli kancadaki çift ​​etkili açıklığı kontrol edin. Kilit açma ve kapamadan emin olun, yani istenilen konumda güvenli tutma ve sorunsuz açılması gerekmektedir.  Ayrıca  kancalarda hasar, pas veya aşınma olmadığından da emin olmalısınız.

Darbe emici bir kordonu inceliyorsanız, darbe göstergesi ipliklerinin açıkta olmadığından emin olun (bunlar genellikle kordonun geri kalanından farklı bir renktedir ). Bu, ipin bir düşüşten sonra hasar gördüğünün veya tamir edilmediğinin bir göstergesi olabilir.   Lanyard uzunluğu üç farklı boyuttadır, 1,6 m, 3 m ve 5 m dir.

İpi diğer uca doğru hareket ettirirken, dokuma ve dikişte yırtılma,  yıpranma,  kimyasal  veya yanık hasarı olup olmadığını kontrol edin. Bunlar düşme veya yanlış kullanım veya depolamadan kaynaklanabilir.

Karabina  Muayene

Lanyard pods da bulunan karabinanız hayatınızı kurtarabilecek, gözden kaçması kolay bir bağlayıcıdır.

Tüm metal bileşenlere benzer şekilde, deformasyonlar, çatlaklar,  hasar,  korozyon veya pas olup olmadığını inceleyin. Yüzey pası temizlenebilir ( su, karbonat ve çelik yünü kullanmayı deneyin) , ancak  daha derin bir pas, karabinanın değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

Kendinden kilit mekanizmasının iyi çalışır durumda olduğundan emin olmalısınız.  Karabina   kendinden kilitlemeli bir mekanizmaya sahip değilse, düşme koruması için kullanılmaya uygun değildir.

Kendiliğinden Geri Çekilen Yaşam Hattı (SRL) Muayenesi

SRL’nizdeki çizginin her santimini incelemek çok önemlidir. Birincisi, SRL muhafazasında hiçbir hasar, çatlak, korozyon olmamalı ve tüm etiketler ve bağlantı elemanları yerinde olmalıdır.

Kordon için anlatılanla aynı şekilde ipin sonundaki geçmeli kancayı kontrol edin. Kendiliğinden kilitlenen kapının güvenli bir şekilde kapanıp kilitlendiğinden ve kancanın sorunsuz bir şekilde açıldığından emin olun.

Çıtçıtlı kancayı sabitlemeye yardımcı olacak bir yüksük bulunmalıdır.  Güvenli bir şekilde takıldıklarından emin olmak için bunları kontrol edin.

Ardından, hat ile geçmeli kanca arasında bulunan darbe göstergesini kontrol edilmelidir. Bu gösterge açığa çıkarsa, ünite sonbaharda kullanılmış ve sabitlenmemiştir. Hizmetten çıkarılmalıdır.

Sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için hattın geri çekilmesine izin verin. Yaklaşık iki fitlik ipi dışarı çekin. Üniteyi geçmeli kancanın üzerinde tutun ve ipi keskin, hızlı bir şekilde aşağı doğru çekin.  Ünite hemen kilitlenmeli ve frenden artık hat kaymamalıdır. Gerginlik azaldığında, hat düzgün bir şekilde üniteye geri çekilmelidir.