x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Çift Lanyard Kullanım Ömrü
23 / 05 / 2023

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Çift Lanyard Kullanım Ömrü

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard kullanım ömrü kullanma talimatlarına uygun olarak kullanıp kullanmadığınıza göre değişebilmektedir. Genel olarak raf ömrü 5 yıldır.

Önce Güvenlik

Bir düşme koruma programına başlamadan önce tüm olası tehlikelerin belirlenmesi gerekir. Ne zaman bir işçi yüksekte olursa ve çalışırsa, risk var demektir.

Bir düşme koruma programına başlamadan önce, ilk olarak iş yerinizdeki olası düşme tehlikelerinin belirlenmesi gerekir. Bir işçi yüksekte olduğunda, düşme riski vardır. Genel olarak, yükseklik ne kadar büyükse, daha ciddi bir yaralanmaya maruz kalma riski de o kadar büyük olacaktır.

Paraşüt tipi emniyet kemeri nedir soruna: düşme olasılığı olan çalışma alanlarında hayati öneme sahip koruyucu bir ekipmandır, diyebiliriz.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar. Düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.

Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatı özelliklerine ve markasına göre değişmektedir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Özellikleri

Paraşüt tipi emniyet kemeri özellikleri genel olarak aşağıdaki gibi olmalıdır:

  • Emniyet kemeri (Evrensel Uyum): Hızlı bağlanan göğüs ve bacak eşleştirme tokaları, tüm gün rahatlık için bir boyuta basitçe ayarlanabilirlik sağlar.
  • Güvenlik yükü işi: 800Kgs.
  • Aşınmaya ve zararlı UV ışınlarına direnir, düşme durumunda çalışanın hissettiği kuvveti kabul edilebilir bir düzeye indirmek için iç dokuyu yırtmak üzere tasarlanmıştır.
  • Allin-One Kiti: Kesintisiz dikiş kordonu, kesintisiz bağlantı için kablo demetinin arkasına kalıcı olarak takılır.
  • Maksimum güvenli düşüş: 1,5 milyon
  • Kırılma yükü: 1

Paraşüt tipi emniyet kemeri standardı EN 361 dir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.

Düşme Riskini Kontrol Etmeye Yarayan Üç Savunma Hattı

Düşme riskini kontrol etmeye yardımcı olmak için, İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi’nin “üç savunma hattı” felsefesine uygun olarak çalışılması önerilmektedir.

  1. Düşme koruma savunmasının ilk savunması, düşme tehlikesi riskini ortadan kaldırmak için düşme koruma ekipmanını ortadan kaldırmak ve / veya mühendisliğini yapmaktır. Mühendislik / eliminasyon kontrolleri, işi zemin seviyesine taşımak ve çalışma yüksekliğini ortadan kaldırmak kadar basit olabilir. Veya yüksek bakım alanlarına ve cihazlara kalıcı, güvenli erişim sağlamak için platformların, korkulukların ve süpürgeliklerin eklenmesi anlamına gelebilir.
  2. İkinci savunma hattı, çalışan eğitimi veya yazılı programlar ve politikalar gibi idari kontrollerdir. Bunların içine paraşüt tipi emniyet kemeri kullanma talimatı okumak da dahildir.
  3. Dikkate alınacak üçüncü ve son savunma hattı kişisel koruyucu donanımlarıdır (KKD). KKD örnekleri üç temel kategoriye ayrılır.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar. Düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.

Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatları özellikleri ve markasına göre farklılık gösterecektir.

Üç Temel KKD Kategorisi

  1. Konumlandırma: Eller serbest çalışmaya izin verirken bir çalışanı yerinde tutan cihazlar. Bu cihazlar, serbest düşüşü iki fitten daha az olacak şekilde sınırlamalıdır.
  2. Kısıtlama: İşçinin korumasız bir kenara veya başka bir düşme tehlikesine ulaşmasını sınırlamak için kullanılan cihazlar. Bu, konektörün uzunluğunu sınırlayarak gerçekleştirilir.
  3. Kişisel Düşme Durdurma Sistemi (PFAS): Bir düşme olayında üretilen enerjinin güvenli bir şekilde emilmesine yardımcı olmak için kullanılan cihazlar. Genel endüstride dört fit veya daha fazla yüksek bir konumdan veya inşaatta altı fit veya daha fazla yükseklikten herhangi bir serbest düşüş için geçerlidir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.

Kuşaklar ve Kemerler

Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı oldukça önemlidir. Tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar. Doğru şekilde ayarlandığında omuz bıçakları arasında sırtın ortasında bulunan bir D halkası, düşme önleyici bağlantı noktasıdır. Paraşüt tipi emniyet kemeri lanyard düşme durumunda, tam vücut koşum takımı, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, vücudun gövdesine dağıtır. Bu, pelvisin ve omuzların şoku emmesine yardımcı olarak karın bölgesine olan etkiyi azaltmasını sağlar. Tam vücut koşum takımları isteğe bağlı yan, ön ve omuz D halkaları ile birlikte gelir. Yan ve ön D halkaları, yalnızca iş konumlandırması için kullanılan bağlantı noktalarıdır. Omuz D halkaları, dar alanlardan kurtarmak içindir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar.

Düşmeden kaynaklanan durdurma kuvvetini üç faktör belirler:

  • İpi malzeme türü,
  • Serbest düşme mesafesi
  • İşçinin ağırlığı

Darbe emici bir kordonun veya daha yüksek bir sağlamlaştırma noktasının kullanılması, çarpma kuvvetinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Arka belde bulunan D halkalı vücut kemerleri seyahat kısıtlaması içindir ve kalça D halkaları konumlandırma uygulamaları içindir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri parçaları her biri hayati öneme sahiptir ve kullanmadan önce mutlaka kontrol edilmelidirler.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar.

Bağlantı Cihazları

Bağlantı cihazları, kemeri veya koşum takımını sağlamlaştırma noktasına bağlar. Bu, şok emici bir kordon, sınırlama kordonu veya SRL gibi bir cihaz veya çalışma halatları, halat kıskaçları, bağlama kayışları ve karabinalar gibi cihazların bir kombinasyonu olabilir.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.

Bağlama (Bağlantı) Noktaları

Paraşüt tipi emniyet kemeri bağlama noktaları, bir sağlamlaştırma noktası şok emici kordon veya SRL’nin yapısal bir desteğe bağlandığı yerdir. Şok emici boyunluklar veya bir SRL kullanıldığında, tutturma noktasının kablo demetinin D halkası noktasında veya üzerinde olmasını sağlamak, serbest mesafeyi en aza indirecektir. Bu aynı zamanda şok emici kordonun veya SRL’nin kişisel hareketleri engellememesini sağlamaya da yardımcı olur.

Paraşüt tipi emniyet kemeri çift lanyard tam vücut koşum takımları bel, omuzlar ve bacakları sarar. Düşme durumunda, darbenin gücünü sadece karın bölgesine değil, gövdenize dağıtır.