x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
Toplam 59 ürün bulunmaktadır.

Şantiye Mobilizasyon Ürünleri

Şantiye mobilizasyon, bir diğer adıyla şantiye kurulumu, proje aşmaları ya da ihaleye benzer aşamaların tamamlanıp, mekan araştırılmasının akabinde gerçekleştirilen kurulum aşamasıdır.

Şantiye kurulumu ile ilgili yapılan seferberlik toplamına da mobilizasyon adı verilir. İnşaatların durum planlarının tamamı gerçekleştikten sonra gerekli sözleşmeler ve şartnamelerin de incelenmesinin ardından keşif işlemi başlar. Projeler, durum planı, şartnameler ve sözleşmeler gibi işlemler incelenir ve sahada çalışmalara başlanır.

Projedeki iş kalemlerinin her biriyle ilgili metraj çalışmaları, imalatların listelenmesi ve hangi iş kalemine ne zaman başlanacağı, bu imalatlar ile ilgili ilerleme adımları; projenin ne kadar süreceği, yapım imkanları, bölgenin iklimiyle alakalı çalışmalar, bölgedeki olanaklar, ekonomik durum vs. dikkate alınarak bir iş planı hazırlanır. Hesaplar, mobilizasyonun öncesinde yapılamasa bile yaklaşık değerler üzerinden kabataslak denilebilecek bir plan hazırlanır. Şantiyenin kurulumu esnasında daha net hesaplar oluşturulabileceği gibi ileride bir takım değişikliklere gidilebilir.

Şantiye mobilizasyon esnasında şantiye içerisinde kullanılacak gerekli ihtiyaçların temin edilme süreci, ısıtma sistemi, en yakın gerekli kuruluşların bulunduğu yollar ve akla gelebilecek her türlü ihtiyaç için civarda keşif yapılmalı, ilgili müracaatlar ve bilgilendirmeler yapılmalıdır. Yolların açık olduğundan emin olunmalı. Örnek verecek olursak; inşaat için kapatılması gereken yol, sağlıkla ilgili araçların güzergahı olabileceği için ilgili sağlık kuruluşlarına haber verilmesi ve gerekli uygunluğun sağlanması durumunda hastanelerin buna göre bir önlem planı oluşturmaları sağlanmalıdır.

Şantiye Mobilizasyon İşlem Basamakları

Şantiye mobilizasyon aşamasında, şantiyede çalışacak olan ve orada bulunan tahmini işçi adedi, teknik personel adedi, şantiyede yatılı kalan işçi adedi, medeni durumu evli olan işçi adedi, kullanılacak makineler ve diğer ekipmanlar, iş araçları, malzemelerin miktarları ve benzeri diğer durumlar düşünülerek idari ofisler, işçi yatakhaneleri, ortak alanlar (tuvalet, banyo, yemekhane vb. ) umumi alanların kullanım şartları doğru planlanmalıdır. Konuyla alakalı yapılacak titiz çalışmalar neticesinde hem maliyet hem de sağlıklı iş alanı yaratımı açısından doğru adımlar atılmış olur.

Şantiye mobilizasyonu süreci içerisinde ihtiyaçların tamamlanması ile hafriyat işlemlerine başlanabilir. En azından şantiye kurulumu aşamasındayken hafriyat işlerinin başlaması kurum içi hız ve dolayısıyla da ekonomik açıdan kazanç olarak nitelenecektir. Şantiye ile ilgili aşamaların belirli kısımlarında nalburdan toptan şekilde ilgili araçların temini unutulmamalıdır. Şantiye malzemelerini alırken toptan alışveriş yapılması, nalbur ve hırdavatçıların niteliğiyle ilgili araştırmalar yapılması, ilgili kuruluşa ekonomik kazanç sağlayacak faktörler arasındadır.

Şantiye Mobilizasyon Çalışmaları

Şantiye mobilizasyon için gerekli ihtiyaçlar belirlendikten sonra durum planı ve hazır olan topografik haritalar, ilgili kurumdan temin edilip incelenir. Hazır bulunan haritanın oluşturulduğu dönem eski bir dönem ise arazide o zamana kadar olmuş olabilecek değişiklikler dikkate alınarak yeni bir planın hazırlanmasında fayda vardır. Bu zaman zarfında projenin gerçekleştiği alanda bulunabilecek su, kanalizasyon, doğalgaz vb. hatlarının olma olasılığı düşünülerek ilgili kurumlardan bu şebekeler için proje dosyaları istenir. Konu ile alakalı zemin çalışmaları üzerinde durulur. Durum planı, arazinin eğim durumu, ilgili haritalar ve şebekelerin planı gibi durumlar incelenilerek bir kurulum planı gerçekleştirilir.

Şantiye mobilizasyon esnasında harita teknik personellerinden yardım alınır. Alınan ihale projenin sınırları ve dikkatten kaçılmaması gereken proje üzerindeki kimi yapıların yerleşimleri için sahada bir tespit süreci başlatılarak gerekli işaretlemeler yapılır. Bu işlemlerin yapılmaması durumunda, proje esnasında çeşitli sıkıntılar yaşanıp kuruma ek masraflar getirebilir. Bu bağlamda projeler mutlaka kontrol edilmeli, topografik haritalar titizlikle incelenmelidir. Doğrulanan topografik haritaların gerçeği yansıtmaması durumunda mutlaka güncellenmeli, yapılacak olan şantiye binalarının yerleri sahada belirlenmelidir

Şantiye mobilizasyon sürecinde projedeki binalarla mevcut binalar arasındaki mesafe incelenmeli, var olan şebeke hatlarının bulunduğu bölgeler saha üzerinde belirlenmelidir. Tüm bunlardan sonra şantiye kurulumuna geçilmelidir. Gerek saha gerekse kurum içi alanlarda titizlikle yapılan araştırmaların amacı, projenin devamı aşamasında, mevcut şantiye düzeneklerinin kurulum ve taşıma süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için alınan önlemler olarak düşünülebilir. Tüm bu önlemler projenin ilerleyişinde karşılaşılabilecek sıkıntıların giderilmesi ve kurumları ek masraftan kurtarması için hedeflenen önlemlerdir.

Şantiye Ünitelerinin Önemi

Şantiye mobilizasyon  planı yaparken kurulacak şantiye ünitelerinin kullanım özellikleri oldukça önemlidir. Bu ünitelerin kullanımının kolaylığı da çok önemlidir. Örneğin, idari ofislerin şantiyeye ulaşımının kolay, aradaki mesafenin yakın ve şantiyelerin merkezi yerde olması, kurumda kullanılan özel araçlar ve iş makineleri için park yeri, mümkün mertebe, teknik personel için idari ofislere yakın olması öngörülen ayrı yemekhane, şantiyede kalacak teknik personel için yatakhanelerin yerleşimi gibi vaziyetler, arazinin fizyolojik durumu, çevresel faktörler, sosyal yapı ve ihtiyaçlar dikkate alınarak belirlenmelidir.

Şantiye mobilizasyon yapılırken ünite faktörü oldukça önemlidir. İdari ofisler, yemekhane, yatakhane ve umumi alanlar için saha düzenlemeleri ile ilgili araştırmalar yapılır. İlgili yerlere beton döküm aşamalarında tesviye ve terazi gibi detaylar atlanmamalıdır. Ayrıca şantiye ünitelerinin kurulum sürecinde elektrik tesisat imalatları gibi çalışmalar yapılır. Bu çalışmaların ardından peyzaj (çevre düzenlemesi) yapılır.

Şantiye Mobilizasyon Malzemeleri

Şantiye mobilizasyon malzemeleri arasında battaniyeler de önemli bir yer kaplamaktadır. Şantiyeler dönemlik malzemelerin kullanımı açısından oldukça uygundur. Türkiye’nin şantiye tedarik merkezi Şantiyeciniz de şantiye battaniye modelleri açısından oldukça çeşitlilik sağlamaktadır.

Uygun fiyat güvencesiyle proje sahiplerinin şantiye yorganı gibi ihtiyaçlarına da cevap verebilen Şantiyeciniz, mobilizasyon sürecinin tamamında proje sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir. Şantiye yorganı fiyatları seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişim gösterebilmektedir. Bu nedenle her bütçeye uygundurlar.

Şantiye yatak modelleri de fitilli veya yaylı olmak üzere iki farklı seçenek sunmaktadır. Bu yataklar uygun fiyatlı olmasına rağmen işçilerin konforu düşünülerek tasarlanmıştır. Bu nedenle herkesin kullanımına uygun ürünlerdir. Şantiye yatak fiyatları da seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Şantiye nevresim takımı modelleri kırk yama denilen usulle üretilmektedir. Kumaş kalitesi açısından diğer nevresim takımı modelleri açısından bir farklılık göstermez. Şantiyeler için tasarlanan nevresim takımı modelleri farklı kumaşlardan birleştirilerek üretilir.

Şantiye sahaları yapıları gereği zorlu çalışma koşullarını bünyelerinde barındırır. Bu nedenle şantiye ranza seçimi de çok önemlidir. Bu ranza modelleri sağlam demirlerden üretilmiştir. Uzun süreli kullanıma uygun ürünler arasında yer almaktadır. Bu nedenle her bütçeye ve projeye uygun ürünlerdir. Bunun yanı sıra şantiye ranza fiyatları da seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Şantiye Birimleri

Şantiye mobilizasyon sürecinde ilgili birimler de oldukça önemlidir. Depolar ve atölyeler arasında mümkün olduğunca az mesafe olmalıdır. Bunun mümkün olmadığı durumlarda, sadece atölyeye özgü bir alan oluşturulması sağlanabilir. İş güvenliği ve sağlığı açısından düşünülecek olursa, şantiye dışındaki insanların, özellikle çocukların, alanına girmelerinin yasaklanması gerekir. Bunun yanında şantiye güvenliğini sağlamak için şantiyenin etrafı uygun bir malzeme ile kamufle edilmelidir.

Şantiye mobilizasyon sürecinde şantiyenin etrafını kapatmak için çoğunlukla osb levhalar kullanılır. Bunun yanı sıra trapez sac, tel çit, vb. malzemeler de kullanılabilir. Bu aşamada fiyat performansları, işçilik, estetik, gerekli şartlar ve en önemlisi dayanıklılık gibi unsurlar değerlendirilerek uygun malzeme seçimi yapılır. Kullanılan tüm malzemelerin kendine özgü özellikleri vardır. Dolayısıyla tercih yapılırken ihtiyacın yanı sıra maddelerin fiziksel özelliklerinin de dikkate alınması gerekmektedir. Osb yanabilir bir maddedir. Bu nedenle yangına karşı dayanıklılık aranan durumlarda osb kullanımı avantaj sağlamayacaktır. Fakat yangına karşı dirençli bir madde düşünülmüyorsa osb tercih edilebilir. Aynı zamanda reklam panosu olarak da kullanılabilen osb, binaların çevrelenmesi için kullanıldığı gibi reklam için de kullanılablir.

Şantiye Mobilizasyon Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Şantiye mobilizasyon sürecinin önemli adımlarından biri de güvenliktir. Toptan alınan şantiye malzemeleri ve gerekli çalışmaların ardından kurulan sahanın güvenliği de oldukça önemlidir. Aksatılması halinde ek masrafa dönüşmesi muhtemeldir. Şantiye mobilizasyonunda güvenlik, günün her saati, ihtiyaç olunan sayıda güvenlik görevlileriyle sağlanmalı mümkünse kameralar ile takip sistemi kurulmalıdır.

Şantiyenin her türlü güvenlik önlemleri alınmalıdır. Kişileri uyarması için oluşturulan levhalar görünür yerlere konulmalıdır. İlgili tabelaların konulduğu yere dikkat edilmeli ve insanların gözünden kaçmamasına özen gösterilmelidir. Bu konu insan sağlığı açısından oldukça mühim bir konudur.

Bunun yanında şantiye ürünlerinin kullanışlı olması gerekmektedir. Şantiye sınırlarını aşan araziler içerisinde de sergileme gerçekleştirilebilir. Elbette bu süreçte mülk sahibinin izni önemlidir. İzin ve gerekirse sergileme bedeli ödendikten sonra levhaların yerleştirilmesi gerçekleştirilebilir.

Siz de şantiye mobilizasyon malzemeleri ve diğer ürünleri sitemiz üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürünü anında satın alabilirsiniz.