x
Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
Toplam 423 ürün bulunmaktadır.

Şantiye Ürünleri

Şantiye ürünleri özellikle inşaat ve sanayi sektörlerinde yaygın olarak kullanılır. Kelime Fransızcadan gelmektedir ve “chantier” kelimesinin Türkçeye uyarlanmış halidir. Türkçede ise “inşaat alanı” anlamına gelir. Şantiyede kullanılan bütün ürünlere şantiye ürünleri denir. Şantiye bir diğer tanımıyla yapının hazırlandığı ve üzerinde kurulduğu bölgedir.

Yapılmakta olan ev, fabrika, baraj gibi her türlü yapıda şantiye malzemeleri kullanılır. Yapı gereçleri gerektikçe kullanılır, gerekmediği zamanda depo gibi yerlere yığılarak konulur. Şantiye ürünleri şantiyelerde bulunur. Şantiyeler ise inşaat yapılacak alanlara kurulur. İnşaat malzemeleri her türlü yapının yapım aşamasında kullanıma uygun olacak şekilde üretilir. Yapılan işlere ya da yapıya göre kullanılan malzemeler değişiklik gösterebilir.

Şantiye Ürünleri Nelerdir?

Şantiye ürünleri yapı alanlarında kullanılır. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle inşaat projelerinde kullanılan malzemeler ülke ekonomisine de katkı sağlar. İnşaat malzemeleri kaba ve ince olmak üzere ikiye ayrılır. Kaba malzemeler yapının temelinde kullanılmaktadır. Beton, çimento, inşaat demiri, hasır çelik, kireç, kum ve çakıl şeklinde sıralanabilir. Şantiye alanlarında daha çok kaba malzemeler kullanılır.

İnce inşaat malzemeleri ise daha çok yapının görselliği için kullanılır. Şaplar, tuğlalar, briket, gazbeton, cam, alüminyum, taş duvar, boya, söveler, süpürgelikler, ahşap malzemeler, zemin malzemeleri şeklinde sıralanabilir. Şantiye alanlarında rahatlıkla kullanılabilir. İnce şantiye malzemeleri sadece inşaat alanlarında değil ev gibi her türlü yapıda da kullanılır. Hatta günlük kullanıma uygun şantiye malzemeleri de mevcuttur.

Şantiye Ürünleri Hangi İşlerde Kullanılır?

Şantiye ürünleri inşaat alanlarında yapılan her türlü işte kullanılabilir. Bu işler izolasyon, kazı dolgu, kalıp, demir, beton, betonarme, şap, duvar, sıva, çelik, profil kaynak, çatı, cephe, doğrama, mobilya ve ahşap, parke, kapı, seramik, metal, doğal taş kaplama, sıhhi tesisat ve kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, mekanik, kablo, borulama, peyzaj, altyapı, asfalt, kuyu temel şeklinde çoğaltılabilir.

Şantiye ürünlerinin çeşitleri şantiyenin çeşitlerine göre de değişebilir. Yapı- bina, tünel, yol, köprü, havaalanı, baraj, endüstriyel tesis, liman, otel, hastane, kanal, demiryolu, maden, kule, fabrika gibi farklı inşaat alanlarında farklı malzeme gereksinimi doğabilir. Her şantiye farklı şantiye ürünlerine ihtiyaç duyabilir. Ürün çeşitliliği belirlenirken şantiye planlamasının doğru şekilde yapılması gerekir.

Şantiye Ürünlerini Kimler Kullanır?

Şantiye ürünleri farklı sektörlerde kullanılabilir. İstihdama olumlu katkı sağlayan ürünler proje müdürleri, şantiye şefleri, inşaat mühendisleri, mimarlar, inşaat teknikerleri, haritacılar, teknikerler, makine operatörleri, yağcılar, şenörler, sekreterler, aşçılar, ustalar, montajcılar ve daha pek çok kişi tarafından kullanılabilir.

Şantiye yönetimi proje müdürleri ya da şantiye şefi tarafından sağlanır. Hangi ürünlerin kullanılacağına da onlar karar verir.

Şantiye şefi yasal mevzuatta iş verenin vekaletini üstlenen kişiye verilen addır. Şantiye yöneticisi olarak da adlandırılır. Ürünlerin doğru kullanımı, hangi ürünlerin kullanılması gerektiği gibi detaylarla ilgilenir. Ayrıca ürünlerin ruhsata ve projeye uygun olmasını da sağlar. Yapı denetimi esnasında bizzat hazır halde bulunur, denetim yapar ve yardımcı kontrol elemanlarının talimatlarına uygun hareket eder.

Şantiye Şefi Yönetmenliği

Şantiye ürünleri seçilirken ve kullanılırken şantiye şefi yönetmenliği uygun hareket etmelidir. Yönetmenlik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanmaktadır. Şantiye şeflerinin üstleneceği sorumlulukları ve görevleri belirtmektedir. Resmi gazetede yayınlanan yönetmenlik plan, sanat, sağlık ve çevre şartlarına uygun yapılar inşa edilmesini sağlar. Ürünlerin kullanım sürecinin takibini sağlar, hangi ürünün ne kadarlık oranda kullanılması gerektiğini belirler.

Şantiye şefi şantiye şefliği sorgulama ile aktif yapı ruhsatı ve istifa ettiği yapı ruhsatı bilgilerine ulaşabilir. E-devlet üzerinden kolayca sorgulama yapılabilir. Şantiye şefi yönetmenliği sayesinde “kimler şantiye şefi olabilir?” “inşaat teknikerleri ve yapı öğretmenleri de şantiye şefi olabilir mi?” “elektrik ve makine mühendisleri şantiye şefi olabilir mi?” gibi sorularına da yanıt bulunabilir.

Şantiye Elektrik Birim Fiyatı 2020

Şantiye ürünleri satın alınırken bazı detaylar göze çarpar. Ürünlerin kaliteli olması kullanım ömrünü uzatır, iş kazalarının oluşma ihtimalini en aza indirir, yapının mevzuata uygun şekilde yapılmasını sağlar ve tasarruf edebilme imkanı sağlar. Yapı malzemesi ne kadar kaliteli olursa elektrikten tasarruf sağlama imkanı o kadar artar. 2020 yılın ilk çeyreğinde belirlenen şantiye elektrik birim fiyatı 2020 48.1568 (kr/kWh)’dir.

Şantiye elektrik panosu da bir nevi şantiye ürünüdür. Elektrik ile doğrudan alakalı olan pano yeni yapılan alanın enerji dağılımında kullanılan geçici elektrik dağıtımını sağlar. Panoda sayaç, şalter, sigorta, üç fazlı prizler, sinyal lambaları yer alır. Şantiye malzemeleri toptan satış yapan yerlerden panoyu almak mümkündür. Modelleri boyutlarına göre değişiklik gösterir.

Şantiye Ürünleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şantiye ürünleri mutlaka projeye ve mevzuata uygun olmalıdır. Kaliteli ürünler seçilmelidir, kalitesiz ürünler iş kazalarına davetiye çıkarır. Ürünler seçilirken mutlaka plana sadık kalınmalıdır. Ürünlerin işe uygunluğu oldukça önemlidir. Her malzeme kendi içinde de farklı çeşitlere ayrılır. Örneğin ufak bir çivi farklı çeşitlere sahiptir. Yanlış çivi seçimi yapıda hasar oluşmasına neden olabilir.

Yapı malzemesi seçilirken şantiye şefi görev almalıdır. Tüm seçimler onun sorumluluğunda gerçekleşmelidir. Şantiye yeri, büyüklüğü, kapsadığı tesis, sınırları, inşa edilecek yapı gibi farklı faktörlerde yine seçimi etkiler. Ürünlerin toptan alınması

maddi anlamda olumlu olacaktır. Ayrıca tüm ürünlerin tek bir yerden alınması da olumlu olabilir. Dayanıklı ürünler seçilmelidir, iş güvenliği en üst seviyede tutulmalıdır.

İş Güvenliği Malzemeleri

Şantiye ürünleri kullanımında mutlaka iş güvenliğine de çok dikkat edilmelidir. Ürünler sadece yapım aşamasında değil aynı zamanda iş güvenliğini sağlamak amacıyla da kullanılabilir. İş ayakkabısı, eldiven, emniyet kemeri, halat, baret de şantiye ürünleri arasında yer alır.

Şantiye Malzemeleri Nelerdir?

Şantiye ürünleri yapı alanlarında kullanılır. Oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle inşaat projelerinde kullanılan malzemeler ülke ekonomisine de katkı sağlar. İnşaat malzemeleri kaba ve ince olmak üzere ikiye ayrılır. Kaba malzemeler yapının temelinde kullanılmaktadır. Beton, çimento, inşaat demiri, hasır çelik, kireç, kum ve çakıl şeklinde sıralanabilir. Şantiye alanlarında daha çok kaba malzemeler kullanılır.

İnce inşaat malzemeleri ise daha çok yapının görselliği için kullanılır. Şaplar, tuğlalar, briket, gazbeton, cam, alüminyum, taş duvar, boya, söveler, süpürgelikler, ahşap malzemeler, zemin malzemeleri şeklinde sıralanabilir. Şantiye alanlarında rahatlıkla kullanılabilir. İnce şantiye malzemeleri sadece inşaat alanlarında değil ev gibi her türlü yapıda da kullanılır. Hatta günlük kullanıma uygun şantiye malzemeleri de mevcuttur.

Şantiye Ürünleri Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Şantiye ürünleri hırdavat malzemeleri kategorisine de girebilir. Bazı hırdavat malzemeleri şantiye gibi yapı alanlarında da kullanılır. Genelde profesyonel işler için hırdavat malzemeleri tercih edilir. Başlıca hırdavat malzemeleri ağaç-metal işleme, ağaç kesim motorları, yedek parçalar, akü şarj ve akü takviye cihazları, akülü aletler, bahçe-tarım ürünleri, boya tabanca ve sistemleri vb. şeklinde sıralanabilir.

Her türlü tamir-onarım işlemleri için hırdavat malzemeleri toptan olarak kullanılabilir. Hırdavat şantiye malzemeleri ile benzerdir ancak nalburdan biraz daha farklıdır. Nalbur daha basit malzemelerin satışını yapar. Hırdavat malzemeleri ise biraz daha profesyonel işler için kullanılır. Fakat içinde her türlü kullanıma uygun alet, taşınabilir makine ve sarf malzemelerini de bulundurur.

Şantiye ürünleri nalburlardan kolaylıkla alınabilir. Her evde bulunması gereken tamir çantasının içini dolduracak tüm aletleri nalburdan satın almak mümkündür. Başlıca nalbur malzemeleri tornavida, kontrol kalemi, penseler, anahtarlar, çekiçler, testere, karga burun, yıkama makineleri, sanayi tipi ısıtıcılar, lazer metreler, gönye kesmeler, kırıcı deliciler, hava tabancaları, çapalama makineleri, su motorları vb. şeklinde sıralanabilir.

Nalbur İstanbul inşaat alanında kullanılacak malzemelerden ziyade daha basit malzemeleri bulundurur. Ancak az da olsa şantiye malzemesi bulmak mümkündür. Nalbur toptan satış yapabilen bir yerdir. Bu yüzden şantiye ürünlerinin bazılarıburadan toptan alınabilir. Toptan ürün satın almak çok daha uyguna gelecektir. Çoğu ürün el aletleri şeklinde ufak ürünlerdir, bu yüzden tekli olarak satın almak doğru olmayacaktır.