Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama

Seramik Yapıştırıcı

Yapı kimyasalları içinde çok geniş bir kullanım sahasına sahip olan seramik yapıştırıcı, çimento esaslı olmasıyla bilinir. Özellikle güçlü etkileri için sıklıkla tercih edilirler. Mukavemetli yapısı ve güçlü yapışma özelliği, özellikle şantiyelerde kullanmaya uygun bir niteliktir. Bu yapıştırıcılar, alçılarda, ahşaplarda, duvarlarda, ısı izolasyon levhalarında, sıva yüzeylerde, seramik yüzeylerde, çimento yüzeylerde ve ıslak zeminlerde, yapıştırma özelliği için kullanılır. Bakıldığı zaman çok geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Bu kullanım alanlarının geniş olması hasebiyle de piyasada sıklıkla tercih edilen bir malzemedir.

Bütün bunlar dışında, adından da anlaşılabileceği üzere seramik eşyaların tamiri ve tadilatı için de kullanılabilir. Kırılan bir vazo, bir tabak ya da bir bardak, bu yapıştırıcılar sayesinde kolaylıkla eski haline getirilebilir. Fakat bu noktada birçok türü bulunur. Bu türler arasından en doğru seçimi, kullanacağınız alana bakarak yapmalısınız. Aksi taktirde, amaçladığınız yapışma faaliyeti gerçekleşmemiş olur.

TS EN 12004 standartları gereği bazı yapıştırıcı türleri vardır. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, etkili sonuçlar için en doğru seçimi yapmanız gerekir.

Çimentolu Yapıştırıcı: Agregaların ve çeşitli organik maddelerin birleştirilmesiyle elde edilirler. BU anlamda, malzemeler su ile sertleşir. Bu yüzden, kullanımından önce su ya da özel sıvı karıştırıcılar eşliğinde karılır.

Dispersiyon Yapıştırıcı: Sulu polimer dispersiyon halindedir. Bu yapıştırıcı, çimento yapıştırıcı gibi kullanıma hazırlanmaz. İçerisindeki organik maddeleri ve dolgu maddelerini birbirine bağlayacak karışım hazır bulunur. Bu yüzden al-kullan mantığında çalışır.

Reaksiyon Reçine Yapıştırıcı: Sentetik üretilen reçine, kimyasal tepkime sonucu sertleşir. Mineral dolgu ve organik maddelerin bir karışımıdır. Farklı amaçlar için farklı çeşitlerde bulunabilir. Bunlar: Performansına göre normal ve geliştirilmiş yapıştırıcılar olarak ikiye ayrılırlar. Bir diğeri, ekstra özelliklerine göre ayrılan yapıştırıcılardır. Bunlar ise, hızlı sertleşen yapıştırıcı, kayma özelliği azaltılmış yapıştırıcı ve açık bekleme süresi uzatılmış yapıştırıcı şeklindedir. Son olarak esnekliğe göre esnek yapıştırıcı ve çok esnek yapıştırıcı olarak da ikiye ayrılır.

Bu sınıflandırmalar, yapıştırıcılar arasındaki teknik niteliklerine bakılarak yapılır. Özel olarak belirli ihtiyaçlarınızı gideren ve farklı kullanım alanlarında kullanılmaya müsait yapıştırıcılar, teknik performansa göre sıralanır.

Seramik Yapıştırıcı Özellikleri

Farklı özelliklere sahip ürünler olarak karşımıza çıkarlar. Uygulanacağı alandan kullanılacağı sahaya, kullanılacak sahadan yapıştırılacak şeyin niteliklerine göre bir formalizasyonu içinde barındır. Bunlar sayesinde, pratik ve ergonomik bir kullanıma sahip olan yapıştırıcılar, toz halinde olabileceği gibi sıvı ile karıştırılmış halde de bulunur. Yine toz ya sıvı olup olmayacağı, depolamasına, kullanımına, neyin yapışacağına ve kullanım sahasına bağlı olarak değişir. Direkt olarak inşaat anında kullanılan yapıştırıcılar genellikle toz halinde tercih edilirler. Fakat tamir ve tadilat işleri için kullanılan yapıştırıcılarda genellikle, sıvı bazlı tercih edildiği görülür. Çünkü bu tarz kullanımlar, genelde hane içi lokal kullanımlar olur. Bu yüzden de ev içinde toz yapıştırıcıyı formüle uygun hazırlamak zor olduğundan, hazır kullanıma sahip ürünler tercih edilir.

Beyaz ya da gri olarak üretilir. Genellikle bu iki renk üzerinden bir üretim söz konusudur. Ayrıca su yalıtımı gibi konularda ekstra özelliklere sahip olan yapıştırıcılar da vardır. Su yalıtımlı bir zeminde, su yalıtım özelliğine sahip bir yapıştırıcı kullanmak daha üst düzey sonuçlar almanıza yardımcı olur. Yaşam alanlarında kullanılan ürünler haricinde, endüstriyel alanlar ya da daha büyük inşaatlar için kullanılan ürünler de bulunur. Hangi malzemeler üzerinde kullanacağınız hususu, burada önem kazanır. Çünkü standart bir yapıştırıcının, 30×30 ölçülerinde bir malzemeyi sabitlemesi öngörülür. Eğer daha büyük bir malzemeyi sabitleme amacıyla bir yapıştırma işlemi uygulanacaksa, buna uygun bir yapıştırıcı tercih etmek doğru olacaktır.

Bütün bunların dışında, seramik yapıştırıcı fiyatları, ürün özelliklerine, boyutlarına ve kullanım alanlarına göre değişkenlik gösteren bir konudur. Bu konuda herhangi bir standart bulunmaz. Markadan markaya da geniş bir fiyat aralığı bulunur. Tabii ki kaliteli hammaddeler ile üretilen ve profesyonel bir şekilde üretilen bir yapıştırıcı size daha hızlı ve etkili bir deneyim sunar. Ev tipi yapıştırıcılar daha düşük maliyetliyken, inşaat tipi yapıştırıcılar daha yüksek fiyatlara sahip olabilir. Kısacası ne kadar fazla fayda sağlıyorsa, bir o kadar fiyatı yüksek ürünler olarak karşımıza çıkar. Ayrıca, eski ya da yeni fark etmeden, seramik yapıştırıcı her yüzeyde de uygulanabilir.