Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.

Şantiye Projektör Çeşitleri

Şantiye projektör çeşitleri ve projektörler hakkındaki bazı bilgileri yazının ilerleyen kısmında okumanız için derledik. Projektörlerin kullanım alanları oldukça geniştir.

Projektörler, onlarca yıldır her eğitim kurumunun, seminer salonunun, konferans salonunun ve ofislerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Çeşitli biçimlerde mevcut olan şantiye projektör çeşitleri, sınıf dersleri, konferanslar, toplantılar, seminerler ve hatta zaman zaman bilgi-eğlence için çeşitli amaçlarla kullanılır. Bununla birlikte, farklı uygulama alanları, farklı tipte medya projektörleri de bulunur. Örneğin sinema salonlarında, çok iyi bir hizmet performansı gerektirdiği için yüksek çözünürlüklü lazer projektörler kullanılır. İş yerleri ve inşaat gibi alanlarda yapılan işi aydınlatmak için farklı tip ve kalitede projektör çeşitleri kullanılır.

 

Dış mekan aydınlatmasını verimli bir şekilde gerçekleştirmek için inşaat ve şantiye projektör gibi aydınlatıcılar da kullanılır. Parklar, bina çevresi, alışveriş merkezleri, hava alanları, stadyumlar, inşaat alanları ve uzun süre aydınlatmaya ihtiyaç duyan mekanlar gibi yüksek güçlü aydınlatma gerektiren alanlarda tercih edilmektedir. Su geçirmez, rüzgar ve güneş gibi etkenlere dayanıklıdır.

Projektör Çeşitleri

Işık kaynaklarının yapısı, türü ve cinsine göre farklı güçlere sahip birçok projektör tipi bulunmaktadır. Projektörler renk, lens ve ışık gücüne göre üretilmektedir. Projeksiyon teknolojisi dünyasında üç ana tip vardır; DLP, LCD ve LCOS. DLP, Dijital Işık İşleme anlamına gelir, LCD, Sıvı Kristal Ekran anlamına gelirken, LCOS, Silikon üzerinde Sıvı Kristal anlamına gelir. Ayrıca, ışık kaynağı için lamba yerine katı hal lazerine dayanan lazer projektörler de vardır. Farklı tipte şantiye projektör çeşitleri, farklı uygulama alanlarına hizmet eder ve fiyat açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle projektör alırken gereksinimler ve bütçe hakkında karar verilmeli, ona göre seçim yapılmalıdır. Projektör çeşitleri ve fiyatları kullanıldığı alana göre değişiklik göstermektedir.

DLP Projektörü Nedir

DLP, ışığı ekrana doğru yansıtan küçük aynalardan yararlanan Dijital Işık İşleme Projektörü anlamına gelir. Şantiye projektör çeşitleri sıralı renkler oluşturmak için dönen fiziksel bir renk tekerleği içerir. DLP projektörler tek çipli veya kırmızı, yeşil ve mavi renklerinde üç çipli olabilir. DLP projektörlerin ışık çıkışı canlıdır. Sınıflar ve konferans odaları gibi yerlerde ortamı aydınlatmak amaçlı kullanmak için son derece uygundur. DLP projektörleri okul ve ofislerde çoğunlukla sunum yapmak için kullanılmaktadır. Telekomünikasyon ve kamu hizmetleri şirketleri tarafından komuta ve kontrol merkezlerinde kullanılır. Şantiye ve inşaat alanlarında da kullanılabilir.

DLP Projektörü Nasıl Çalışır

DLP projektör, her biri bağımsız olarak ayarlanabilen milyonlarca mikroskobik aynadan oluşan bir çipten oluşur. Şantiye projektör çeşitleri açık veya koyu bir piksel oluşturmak için ışık kaynağına doğru veya ondan uzağa hareket edebilirler. Renkli görüntüler oluşturmak için, ekranda renkli pikseller oluşturmak üzere renk çarkı döner. Böylece renkler, bir gözlemcinin tam renkli bir görüntü gördüğünden daha yüksek bir hızda sıralı olarak görüntülenir. Bu projektör en çok sunumlar için kullanılır.

LCD Projektörler Nedir

LCD veya sıvı kristal ekran, projektörlerde kullanılan diğer bir yaygın teknolojidir. LCD projektörler, televizyonlarda ve monitörlerde de bulunabilen sıvı kristal ekran teknolojisini kullanır. Bir LCD projektör, birden çok ayrıntılı adım kullanarak görüntüler oluşturur. Şantiye projektör çeşitleri  görüntünün tamamen renkli olması için üç renk (kırmızı, yeşil, mavi) de aynı anda yansıtılır. LCD projektörler okullarda, kurumsal sunumlarda, sergiler ve ticari fuarlarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

LCD Projektörler Nasıl Çalışır

LCD projektörler, bir görüntünün birden çok adımda oluşturulduğu üç sıvı kristal ekran kullanır. Bir ışık kaynağı, ışığın yalnızca belirli dalga boylarını yansıtacak şekilde özel olarak şekillendirilmiş üç aynaya iletilen bir beyaz ışık yayar. Şantiye projektör için de bu geçerlidir. Her renkli ışık huzmesi, bir elektrik sinyali alan bir LCD panele gönderilir. Aynı görüntü üç panelde üretilir, ancak üzerlerine düşen kaynak ışık nedeniyle farklı renklerde üretilir. En son görüntü, projeksiyon ekranına yansımadan önce bir mercekten geçer. İnşaat alanında da kullanılan bu şantiye projektör çeşitleri, inşaat malzemelerinden biri sayılabilir.

İnşaat Malzemeleri

İnşaat malzemeleri çok geniş bir alandır. İnşaat malzemesi, ülkemizin başlıca ithalat kollarından biridir. Ülkemizde çok geniş bir yelpazede birçok yapı malzemesi üretilmektedir. Özellikle Ortadoğu, Asya ve Afrika gibi bölgelerde Türk inşaat malzemeleri Rusya pazarında çok talep görmektedir. İnşaat işlerinde yapı malzemelerinin kalitesine önem verilmelidir.

 

İnşaat sektörünün temel taşı olan bu malzemeler kaba ve ince inşaat malzemeleri olarak ikiye ayrılır. Yapılan işin kabul edilebilen hata miktarına göre bu ayrım yapılır. Bir yapıyı birleştirmek için kullanılan herhangi bir maddeye yapı malzemesi denir. İnşaat sektöründeki farklı çaplarda her projeye uyan çeşitli yapı malzemeleri vardır ve şantiye projektör çeşitleri de bunlardan biridir.

İnce İnşaat Malzemeleri

Yapıların ince iş imalatında kullanılan malzemeler, ince inşaat malzemeleridir. İnce iş malzemeleri genellikle binaların yapısal sistemi üzerinde kaplama olarak kullanılır ve binanın mimari unsurlarını oluşturur. Tesisat, kablo, boru, yapı taşıyıcı elemanlar, ısı, su, ses, yangın yalıtımı, çelik yapı elemanları bina sistemine ait malzemeleri gizlemek amacıyla yapılmaktadır. İnce yapı malzemeleri, yapıların görselliğini oluşturan son kaplama katmanlarıdır. Bu tarz şantiye malzemeleri toptan almak daha mantıklı olacaktır. Şantiye projektör çeşitleri dış mekanlarda kullanıldığı için dayanıklı malzemelerden üretilmiştir, bu sayede şantiye alanlarında kullanılabilir.

 

Tuğla, farklı sıva çeşitleri (kaba, alçı, saten), hazır şaplar, seramikler, granitler, mermer kaplamalar, asma tavan, alçıpan, boyalar, kapılar ve doğramalar, parke, süpürgelikler, mantolar vb. bunların hepsi ince işlerdir. Duvar bölmede kullanılan elemanlar bazen ince iş malzemesi olarak kabul edilirken, bazen de kaba iş malzemeleri olarak tanımlanmaktadır. Nalbur İstanbul ilinde rahatlıkla bulabilir, bu malzemeleri tedarik edebilirsiniz.

Kaba İnşaat Malzemeleri

Kaba inşaat malzemeleri, yapıların temel sistemini oluşturmak için kullanılan malzemelere denir. Genel olarak kaba yapı malzemesi, betonarme imalatında

kullanılan malzemeleri ifade etmektedir. Kalıp yapımında kullanılan şantiye malzemeleri bu gruba dahildir. Hazır beton, nervürlü inşaat demiri, çimento, hasır çelik, asmolen tuğla, kireç, kum, çakıl gibi malzemelerin hepsi kaba inşaat malzemeleridir. Kaba inşaat olarak tanımlanan beton kalıp işlerinin ve duvar yapımında 1-2cm’lik hatalar kabul edilebilirken; sıva, saten, şap gibi ince işlerin üretiminde kabul edilen hata miktarı daha düşüktür.

Elektrikli Hırdavat Aletleri

Tamir ve onarımda kullanılan tüm aletlere hırdavat denir. Elektrikli aletler, basit el aletleri, her türlü alet ve yardımcı ekipman da hırdavat aletleridir. Bu alanda ürün yelpazesi çok geniştir ve şantiye projektör çeşitleri de bu elektrikli aletler arasındadır. Hırdavatçıdaki elektrik hırdavat malzemeleri makine ve sarf malzemelerinden oluşmaktadır. Bunlar arasında matkap, elektrikli testereler, tornavidalar, silikon tabancalar, kaynak makineleri, leyim, boya tabancaları, kompresörler gibi elektrikle çalışan tamir araçları bulunur.

 

Bu aletlerin yedek parça ve aksesuarları hırdavatçılarda satılmaktadır. Matkap uçları, dübeller, silikon, boya, vida çeşitleri gibi aksesuar ve yedek parçaların hepsi hırdavatçıda bulunabilir. Elektrikli hırdavat malzemeleri toptan alındığında daha uygun fiyatlı olur. Tamir ise çok daha kolay ve hızlı olur.

Şantiye Projektör Çeşitleri Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

El aletleri, elektriksiz çalışan hırdavat malzemelerinin hepsine denir. Çivi, kilit ve menteşe gibi malzemelerin satıldığı nalbur sayesinde her türlü yapı malzemesi ve hırdavata ulaşılabilir. En çok kullanılan el aletleri arasında pense, tornavida, kontrol kalemi, İngiliz anahtarı, vida çeşitleri, çivi çeşitleri, maket bıçağı, soğuk silikon tabanca, çekiç, kürek, kesiciler, hırdavat çantaları, vida çantaları bulunmaktadır. Bu el aletleri basit tamir işleri için kullanılır. Basit onarımlarda kullanabilmek adına her ev ve işyeri için bir hırdavat çantası ve genel kullanılan malzemeler edinilmelidir. Bu aletler nalbur toptan alımlarında daha düşük maliyetli olurlar.