Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
Toplam 22 ürün bulunmaktadır.

Dübel Çeşitleri

Dübel, iki beton eleman arasındaki derzleri bağlamak için kullanılır. Beton elemanları bir arada tutmak için inşaat demiri kullanılmadığında, sonradan takılan ankraj uygulanabilir.

Bu, inşaat demirini çelik arızasına karşı geliştirmek için çubuğu temel malzemeye yeterince derine gömme ihtiyacını ortadan kaldırır. Şantiye malzemeleri olmasının yanı sıra bireysel tadilat işlerinde de kullanılan bir üründür.

Dübel Nedir?

Dübel, genellikle ahşap , plastik veya metalden yapılmış silindir bir çubuk olma özelliği taşır. Orijinal imal edilmiş haliyle dübele, dübel çubuğu denir. Dübel çubukları genellikle kavila pimleri adı verilen kısa uzunluklarda kesilir. Dübeller, genellikle kabin yapımında ve aşağıdakiler dahil olmak üzere diğer birçok uygulamada yapısal takviyeler olarak kullanılır. Özellikle şantiye sahalarında kullanımıyla bilinen bir üründür.

Dübel Üretim Süreci Nasıl İlerler?

Bir inşaat projesinin yapımında oldukça yoğun kullanıma sahip olan dübel yapımı için istenen dübel boyutuna sahip bir deliği olan demir plakasıdır. Bir dübel yapmak için, bir tahta parçası istenenden biraz daha büyük bir boyuta bölünür veya kırılır ve daha sonra dübel plakasındaki delikten geçirilir. Deliğin keskin kenarları fazla ahşabı keser.

Özellikle inşaat alanlarında dübel kesmeye yönelik ikinci bir yaklaşım, bir parça büyük boyutlu stoğu sabit bir bıçağın üzerinden döndürmek veya alternatif olarak bıçağı stoğun etrafında döndürmektir. Bu prensibe dayanan makineler 19. yüzyılda ortaya çıktı.

Sıklıkla bunlar küçük tezgah üstü aletlerdir. Mütevazı üretim hacimleri için, ahşap dübeller tipik olarak, yukarıda açıklanan döner kesicilerle aynı prensiplere dayalı olarak endüstriyel dübel makinelerinde üretilir. Bu tür makineler farklı çaplarda değiştirilebilir kesme kafaları kullanabilir.

Böylece makinelerin farklı dübel çapları üretmek için hızla değiştirilmesine olanak tanır. Tipik olarak, mekanizma açık uçludur ve makinenin girişinde ve çıkışında malzeme kılavuzları ile sınırsız uzunlukta sürekli dübel çubuğunun imalatını sağlar. 19. yüzyıldan bu yana, bu dübel makinelerinin bazıları, stoğu kesme mekanizmasının ötesine taşımak için güç besleme mekanizmalarına sahipti.

Yüksek hacimli dübel imalatı, aynı anda tek bir dikdörtgen stoktan birden çok dübel oluşturan bir ahşap şekillendirici üzerinde yapılır. Bu makinelerde biri stoğun üstünde ve diğeri altında olmak üzere iki geniş, dönen kesme kafası bulunur. Kafalar hemen hemen aynı kesme profillerine sahiptir.

Böylece her biri bitişik, yan yana yarım dübel dizisi oluşturacaktır. Başlıklar birbirine hizalanmış ve bir kafa, stoğu tek tek dübel çubuklarına ayıracak şekilde kavila kenarları boyunca daha derin kesimler yapacak şekilde şekillendirilmiştir. Bu da makinenin çıktısında paralel olarak ortaya çıkan bir grup kavila çubuğuyla sonuçlanır.

Metal Dübel

Dübel pimleri genellikle makinelerde hassas yerleştirme cihazları olarak kullanılır. Çelik kavila pimleri, tipik olarak oyulmuş karşılık gelen delikler gibi sıkı toleranslara göre işlenir. Mekanik bileşenleri tasarlarken, makine mühendisleri konumlandırma değişikliklerini kontrol etmek ve tekrarlanabilir montaj kalitesi elde etmek için referans noktaları olarak genellikle merkezleme delikleri kullanırlar.

Hizalama için hiçbir dübel kullanılmıyorsa; örneğin bileşenler yalnızca cıvatalarla birleştirilirse bileşen hizalamasında önemli farklılıklar veya oynama olabilir. Tipik delme ve frezeleme işlemlerinin yanı sıra cıvata dişleri için üretim uygulamaları, bağlantı elemanlarının boyutuyla orantılı mekanik oynama sağlar.

Dübel Uygulama Teknikleri

Örneğin, çapı 10 mm’ye (0,394 inç) kadar olan cıvatalar tipik olarak 0,2 mm (0,008 inç) civarında bir boşluğa sahiptir. Cıvatalara ek olarak dübel kullanıldığında, ancak, dübellerin daha dar boyut toleransları ve eşleşme delikleri tipik olarak 0,01 mm (0,0004 inç) – 0,02 mm (0,0008 inç) düzeyinde önemli ölçüde daha az oynamaya neden olur .]

Üretim maliyetleri mekanik toleranslarla ters orantılıdır ve sonuç olarak mühendisler, mekanik hassasiyet ihtiyacını maliyetle ve ayrıca üretilebilirlik ve servis kolaylığı gibi diğer faktörlerle dengelemelidir. Pimlerin yapılabileceği askeri, ISO, DIN, ASME gibi çeşitli özellikler vardır. Ve boyut, dübel pim malzemesine göre bile değişebilir.

Metrik dübel pimi genellikle iki boyutta bulunur. DIN 6325 standardında dübel pimleri nominal değerden biraz daha büyüktür. Örneğin, 3 mm’lik bir merkezleme pimi 3,002 ila 3,008 mm (0,1182 ila 0,1184 inç) aralığında olacaktır. ISO 2338 standardında, merkezleme pimleri biraz daha küçüktür. 3 mm nominal aralık 2,986 ila 3,000 mm’dir (0,1176 ila 0,1181 inç).

Dübel Pimi Nedir?

Dübel pimi iki veya daha fazla öğeyi birbirine birleştirmek için kullanılan endüstriyel bağlantı elemanlarıdır. Ahşap, metal ve plastik gibi çeşitli malzemelerden yapılmış kısa, silindirik çubuklardır. Saplama pimleri, mekanik özelliklerini değiştirmek için konik, oluklu, oluklu veya başka şekilde değiştirilebilir. Genellikle emperyal veya metrik birimlerde bulunurlar.

Bu ürün nalbur gibi çeşitli yapı malzemesi satan yapı marketlerde bulunmaktadır. Aynı zamanda nalbur İstanbul gibi çeşitli büyük şehirlerin yanı sıra küçük şehirlere de sevkiyat yapabilen işletmelerdir. Siz de nalbur toptan ürünleri için Şantiyeciniz’i ziyaret edebilirsiniz.

Dübel Pimi Çalışması

Dübel pimlerinin hareketli veya çalıştırılan bileşenleri yoktur. Dübel pimlerinin mekanik yetenekleri, yüksek sürtünme katsayılarından ve önceden delinmiş deliklere yerleştirildiklerinde uygulanabilecek herhangi bir yapıştırıcıdan kaynaklanır. Kullanım sırasında sert olmaları gerekir.

Böylece daha fazla donanım bağlantısı olmadan monte edilmiş parçaları hizalı tutabilirler. Sıkı bir uyum için delik, dübelin çapıyla tam olarak aynı boyutta veya biraz daha küçük olmalıdır. Dübel pimleri tipik olarak, bir çift kesme meydana geldiğinde ölçülen bir kopma mukavemeti ile tanımlanan çalışma yüklerine sahiptir.

Donanımın erişilebilir olması veya görülmesi gereken estetik uygulamalar için, bir dübel pimi, diğer bağlantı elemanlarına göre belirgin bir avantaj olarak, montajı için tek tip görünebilir. Bu nedenle dübeller mobilyalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca menteşe ve basit aks olarak da uygulanabilirler.

Dübel Pimi Boyutlandırma

Malzemeden sonra, dübel pimi boyutlandırması, üreticilerin dikkate alması gereken diğer önemli özelliktir. Üretilen çoğu dübel düz dübel çeşidindendir. Bir dübelin, merkezleme piminin nominal boyutuna kıyasla ± .010 inçlik toleransları olabilir. Bu tolerans, dübelin karşılık gelen deliği ile gevşek geçme veya bastırarak geçirme şeklinde eşleşmesini sağlar. Pimin her iki ucunda iki ayrı toleransı varsa, paralel pim olarak kabul edilir.

Dübel Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Alıcılar için bir ürünün kalitesi ve işlevselliğinin yanı sıra fiyat performansı da önemli bir özelliktir. Bu nedenle bu dübel çeşitleri her bütçeye uygun olarak üretilmiştir. Dübel fiyatları seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle her bütçeye uygun bir ürün olmasıyla dikkat çekmektedir.

Dübeller şantiye ve inşaat malzemeleri listesinde yer alan bir üründür. Özellikle toplu alım seçenekleriyle alıcısını memnun etmektedir. Aynı zamanda hırdavat malzemeleri toptan alım seçeneğiyle işleri de kolaylaştırmaktadır. Toplu alım inşaat sektörünün temel dayanağıdır. Böylelikle tutarlı ve uygun maliyetlerle şantiye yönetimi gerçekleştirilebilmektedir.

Dübelli vida çeşitleri de sık tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Dübel vidaları, her iki ucunda da gecikmeli diş bulunan başsız bir bağlantı elemanıdır. Dübel vidaları, önceden delinmiş bir pilot deliğe yerleştirilmek üzere tasarlanmıştır.

Künt ucuna kadar dişli bir konik olarak tasarlanmıştır. Dübel vidaları, iki parçayı birleştirmek için ahşaptan ahşaba bağlantı elemanı olarak kullanılır. Bu, onları kalıcı olarak, genellikle birbirlerinden ayrı olan uygun göreceli konumlarında tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda dübel setleri de tercih edilebilecek ürünler arasında yer almaktadır. Şantiye malzemeleri toptan seçeneğiyle alabileceğiniz bir yapı malzemesi olmasıyla dikkat çeker.

Siz de hırdavat kategorisinde yer alan bu dübel modelleri ve diğer ürünlerimizi sitemiz üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürüne anında sahip olabilirsiniz.