Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama

Çelik Çivi

Çelik çiviler, iki nesneyi birbiri ile sabitlemek için kullanılan ve bağlantı elemanı olarak adlandırılan metal parçalardır. Genelde bütün çivilerin ham maddesi yumuşak çelik malzemesinden yapılır.

Bu yüzden bütün çiviler aslında çelik çivi kategorisine dahildir. Ucundaki tırtıklı yapı sayesinde çivi çakma işlemi sırasında çekicin kayması engellenmiş olur. Bütün çivilerin çelik malzemesinden yapılması nedeniyle, çelik çiviler en yaygın kullanılan çivi çeşididir.

Her türlü aşınmaya ve şekil bozukluğuna karşı dayanıklıdır. Çeliğin sahip olduğu kimyasal özellik sayesinde her türlü hava koşuluna uygundur ve paslanmaz. İnşaat sektöründe oldukça sık kullanılır. Kullanım yerine göre farklı boyut seçenekleri tercih edilir.

Çelik Çivi Nedir?

Çiviler, eski dönemlerden itibaren pek çok malzemenin kurulum aşamasında ciddi rol oynamıştır. Çelik çiviler, her türlü araç-gerecin kurulumu için kullanılır. Birden fazla yapının bir araya gelmesini sağlayan en önemli malzemelerdir. Kullanım alanlarına göre çelik çivi boyutları farklılık göstermektedir.

Çivilerin boy uzunlukları peni adındaki bir terim ile belirtilir. Boyları 2d olarak ifade edilen 25 mm ile 60d olarak adlandırılan 150 mm arasında değişkenlik göstermektedir. Geniş çaplı olanlar ağır işlemler için kullanılırken, hafif çiviler adından da anlaşılmak üzere hafif, yani bitirme işleri için kullanılır. Bütün çelik çivi çeşitleri, nalbur satışı yapan yerlerde bulunabilmektedir.

 

Çelik Nedir?

Demir elementi ve karbon maddesinin bileşiminden oluşan alaşıma çelik adı verilir. Elementlerin iç yapısı sayesinde çeliğe farklı iç yapısı özellikleri kazandırılmıştır. Çeliğin alaşımı içerisinde krom, kobalt ve magnezyum elementleri bulunur. Alaşımın içerisine katılan bu maddeler ve oranları çeliğin kimyasal özellikleri belirleyen etmenlerdir.

Ham maddedeki karbon elementi oranı yükseldikçe, çelik güçlenir ve daha sert hale gelir. Bu faktörler de çelikteki paslanmazlığı belirler, bu sayede olumsuz hava koşulları engellenir. Bu yüzden çelik çiviler, uygulandığı maddenin yapısını değiştirmediğinden birçok alanda kullanılır. Çelik çivi imalatçıları, üretim aşaması sırasında karbon ve demir miktarına dikkat ettiği sürece paslanma gibi olumsuz durumlar ortaya çıkmayacaktır.

 

Çelik Çivi Yapımında Kullanılan Malzemeler

Çelik çiviler, yumuşak çelik kullanılarak üretilir. Çeliğe ek olarak yapımı sırasında vida, çivi ve cıvata aletleri de kullanılır. Çivilerin yapımı sırasında kullanılan ham maddelerin çeşitli olması sebebi ile çelik çivi fiyatları da farklılık göstermektedir. Çeliğin yüksek karbon ile temperlenmesi aşamalarının sonucunda üretilir.

Şantiye malzemeleri ürünlerinden biri olan çelik çivi, kullanıldığı malzeme ile bir uyum içerisinde olmalıdır. Bu uyumun sağlanabilmesi ortaya çıkma ihtimali olan olumsuz durumların engellenmesi için oldukça önemlidir. Bu olumsuz durumlardan ilki, çivinin estetik görüntüyü bozmasıdır. İkincisi ise, çelik çivinin ve diğer malzemelerin uyuşmaması sonucunda paslanmanın oluşmasıdır. Paslanma oluşumu, kimyasal bir oksitlenme tepkimesi olduğundan yavaş yavaş maddenin yapısını bozar. Bu durumda ürünlerin kullanımında sıkıntılar yaşanır ve kalitesiz bir görünüm ortaya çıkar.

 

Çelik Çivinin Kullanıldığı Aletler

Çelik çivilerin dahil olduğu birçok alanın var olması sebebi ile, bu çivilerin kullanıldığı başka aletler de üretilmiştir. Kullanıldığı aletlerin farklı olması nedeniyle farklı kategorilere dahil olabilirler. Çelik çiviler, çivili, yalıtım ve mantolu olmak üzere iç farklı dübel kategorisinde kullanılır. Çelik çivili mantolama dübeli kullanılarak binanın dış cephesine yalıtım için kompozit malzemeleri uygulaması yapılır.

Çelik çiviyi kullanacak kişilerin ellerinin herhangi bir olumsuz duruma karşı korunması için çelik çivi bileklik kullanılır. Bu ürün, iş güvenliği açısından oldukça önemlidir. Hırdavat satışı yapan yerlerde, her bireye uygun olacak boyutlarda çelik çivi bilekliğin satışı yapılmaktadır.

 

Çelik Çivi Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Çelik çiviler kullanım alanlarının fazla olması nedeniyle, çelik çivi ile kullanılan pek çok alet bulunur. Çelik çivili dübel, bir malzeme ya da aparat gibi birçok ürünü sabit hale getirmeyi sağlayan bağlantı parçasıdır. Dübel kullanımının uygulanması için ayarlanan deliğe uygulama yapılmadan önce mutlaka temizlik işlemi yapılmalıdır.

Çelik çivili ısı yalıtım dübeli ise, straforun duvara sabit bir hale gelmesini sağlayan mantolama aletidir. Deliğin açılma aşaması sona erdikten sonra dübel, açılan deliğin iç bölümüne yerleştirilir. Çelik çivili mantolama dübeli fiyat, mantolamanın yapılacağı alanın büyüklüğüne ve kalınlığına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden çelik çivili dübel fiyat araştırması yapılırken mantolamanın yapılacağı alanın seçiminin doğru olması gerekir.

 

Kroşelerin uygulama alanları oldukça geniştir. Plastik ve metal malzemeler ile üretilirler. Çelik çiviler, kroşelerde de kullanılır. Plastik, antigron, ray, tandır ve çivili olmak üzere 5 adet kroşe çeşidi bulunur. Çelik çivili kroşe kullanılarak sabitlenmesi

gereken bölümler için delikler açılır. Bu sayede hatlar için gerekli olan tespitler doğru bir şekilde yapılır.

Çelik çivili kroşe fiyatı, uygulandığı alana göre değişkenlik gösterir. Alanın uygulandığı kalınlık fiyatı belirleyen en önemli unsurdur. Yapı malzemesi olarak kullanılır. İletken hatların dış etkilerden olumsuz etkilenmemesini sağlayarak daha toplu bir görünüm oluşmasını sağlar.

 

Çelik Çivi Tabancası

Çelik çiviler, geçmiş dönemlerden itibaren hayatın pratik hale gelmesini sağlayan ürünlerin meydana gelmesinde en önemli olan rollerden bir tanesini üstlenmiştir. Çivi çakma, genel olarak bir çekiç yardımı ile yapılır. Bu durum bazı koşullarda fazla zaman kaybına neden olur. Bu zaman kaybını önleyebilmek için çivi çakma tabancası kullanılır.

Çelik çivi tabancası sayesinde zamandan olduğu kadar kuvvetten de kazanç sağlanır. Havanın basınç gücü sayesinde mekanizma çalışır. Çelik çivi çakma makinesi, ev ortamında da uygulanabilecek bir şekilde planlanmıştır. Özellikle mobilya monteleme amacı ile sıkça kullanılan bir alettir. Aynı zamanda ahşap ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Çivi çakma makinelerinin her türlü seçenekleri şantiye alanlarında kullanılır.

 

Çelik Beton Çivisi

Çelik çiviler arasında en yaygın türler beton çivisidir. Kullanım alanları oldukça geniştir. Ahşap kullanımına uygun olması nedeni ile genel olarak inşaat malzemeleri arasında yaygın olarak kullanmaktadır. Çelik çivi paslanmaz özelliğe sahip olduğu için malzemelerin yapısında herhangi bir değişiklik yapmaz ve bu sayede en kullanışlı çivi çeşididir.

Çekiç darbeleri sebebiyle kaymamaları için uçları dama şeklinde yapılmıştır. Şantiye malzemeleri toptan satış yapan yerlerde çelik beton çivisinin farklı satış paketleri bulunur. Müşterilerin farklı seçenekleri tercih edebilme ihtimaline karşı çelik çivi 8’lik seçenekleri de bulunmaktadır. Beton çelik çivilerin ana ham maddesi, alaşımı olmayan çeliktir. Çelik beton çivileri yuvarlak bir gövdeye sahiptir.

 

Nalbur İstanbul, pek çok yapı malzemesinin satıl alınabileceği bir yerdir. Yapım için kullanılacak olan menteşe, çelik çiviler, çimento ve boya gibi her çeşit malzemenin satışa sunulduğu dükkâna nalbur denir. Genel olarak ifade edilecek olursa, her evde var olması gereken tamir malzemelerinin satışı yapılır. Nalbur sözcüğü aynı zamanda dükkânda bulunan malzemelerin satışını gerçekleştiren bireye denir.

Hırdavat malzemeleri toptan satışı yapan yerler ile nalburlar arasında bazı farklılıklar vardır. Hırdavat malzemeleri; kaynak makineleri ve diğer teknik malzemelerinin satışını yapar. Nalbur toptan ürünlerinin satışı ise daha genel aletleri içerir. Alım işlemlerinde fiyat belirtilirken, ürünün alınacağı kategori doğru bir şekilde belirlenmelidir ve buna göre fiyat belirlenmesi yapılır.