Türkiye'nin En Büyük Şantiye Malzemeleri Tedarik Merkezi
Menüyü Kapat
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Menüyü Kapat
Filtreleme Kapat
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat Aralığı
Sıralama Kapat
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
İlgili kategoriye ait ürün bulunmamaktadır.

Kaynak Makine Aksesuarları

Kaynak makinesi aksesuarları, kaynak makinelerinin doğru çalışması için oldukça önemlidir. Bazı temel elemanların yanı sıra, günümüzde şarj seçeneği bulunan kaynak makineleri de yer almaktadır.

Kaynak makinelerinde gaz altı torçları, kaynak bağlantı ekipmanları, tel üniteleri, soğutma makineleri, kaynak kabloları, kaynak maskeleri, kaynak pensleri, kaynak makinesi kablosu ve kaynak yedek parçaları gibi temel elemanlar bulunur.

Kaynak makinelerinin temel elemanlarından olan tel besleme üniteleri, bütün kaynak makineleri için gerekli olan tüm aşınım parçalarını içerir. Soğutma makineleri, kaynağın yüksek devrede olmasını sağlar. Aynı zamanda, ihtiyaca uygun olarak farklı yapılandırmalar uygulanır.

Kaynak Makinesi Nedir?

Kaynak makineleri, metal endüstri içerisinde geniş bir yer kaplar. Kaynak makinesi, mekanik ve elektronik parçalara sahip olması ile kaynağın yapılabilmesi için gereken her türlü ekipmana sahip bir teçhizat türüdür. Elektrik akımından dolayı açığa çıkan ısı sayesinde metal ve alaşımların birleşmesi sağlanır. Benzer bir yapıya sahip metallerin ısı etkisi ile eritilmesi sonucu kalıcı olarak birleşmesine ise kaynak adı verilir. Kaynak yapımı, geçmiş çağlara kadar uzanır. Kaynak yapımı günümüzde ise yüksek yapılarda, gemi inşaatlarında ve köprü yapımlarında kullanılır. Kaynak, kapalı ya da açık alanlar olmak üzere, su altında bile yapılabilir. Kaynak makinesi aksesuarları, birleşimlerin kısa sürede yapılması nedeni ile çelik yapılarda tercih edilir. Aynı zamanda, çelik tasarrufuna da neden olur.

Farklı teknikler için farklı kaynak makineleri kullanılabilir.  Aynı zamanda, PVC borular gibi termoplastik malzemeleri bir araya getirmek için de kaynak makineleri kullanılabilir. Bu sayede sızıntı riski olmadan güvenli olarak boru yapımı mümkündür.

Kaynak Makinesi Çalışma Prensibi

Kaynak makinelerinin çalışma prensibinde elektronlar vardır. Elektron hareketleri sonucunda elektrik akımı oluşur. Uygun koşullar bulunduğu zaman, elektronlar çok oldukları bölgeden az oldukları bölgeye veya hiç elektron bulunmayan yönlere doğru hareket eder. Bu durum genel bir kuraldır. Aynı zamanda, elektronlar eksi olarak adlandırılan katot bölümünden, artı olarak adlandırılan anot bölümüne doğru hareket eder. Elektrik akımı da elektronların bu hareketi sayesinde oluşur. Elektronların harekete geçmesi ile gerilim oluşur. Bu gerilim kaynak makinesi aksesuarları için gereklidir.

Kaynak yapımı sırasında yalnızca elektrik akımı yeterli değildir, bu yüzden gerilim ile akım arasında doğru ilişkinin kurulması gerekir. Elektrik akımı, gerilim üreteçleri sayesinde kullanıma uygun olacak şekilde dönüştürülür ve ancak bu şekilde şantiye kullanımlarına uygun hale getirilir.

Kaynak Nerelerde Kullanılır?

Kaynak uygulamaları açık mekanlar, kapalı ortamlar ve su altında olmak üzere pek çok farklı malzemenin bir araya getirilmesi amacıyla kullanılan işlemlerdir. İşlemlerin kapsamlı olması nedeniyle birçok farklı teknik yöntem uygulamaları ortaya çıkmıştır. Hangi yöntemlerle kaynak işlemleri yapılmış olursa olsun, alanında uzman hale gelmiş bireyler tarafından koruyucu ekipmanlar ile işlemler gerçekleştirilir. Bu ekipmanların tedarik edilmesi için şantiye malzemeleri toptan satış yapan yerler tercih edilir.

Kaynak uygulaması sırasında meydana gelen fazla ısı ve elektrik kaçağı gibi riskler oluşabilir. Bu risklerin olumsuz etkilerinin yaşanmaması için kaynak makinesi aksesuarları seçiminin kaliteli yapılması gerekir. Bu seçimin doğru yapılabilmesi için de hangi kaynak yöntemi tekniği kullanımının uygun olacağına karar vermek gerekir.

Kaynak Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Kullanım farklılıkları nedeniyle kaynak makinelerinde birden fazla kategori vardır. Gaz altı kaynak makinesi, inverter kaynak makinesi, alüminyum kaynak makinesi ve çanta kaynak makinesi olmak üzere dört farklı kategoride kaynak makine çeşitleri bulunur. İnverter kaynak makinesi, alternatif akım yerine doğru akım ile çalışır. Doğru akım her yerde sabittir. İnverter kaynak makinesi aynı zamanda taşınabilir makineler olarak adlandırılır.

Kaynak makinesi aksesuarları, inverter makinelerde daha küçük çaplıdır. Düşük akımlar ile çalışabilir ve kısa ark boyları nedeni ile daha az sıçramalar olur. Bu kaynak makinelerinin taşınması kolay olduğu için her yere rahatlıkla götürülebilir. İnşaat sektörü de dahil olmak üzere pek çok alanda kullanılabilir.

 

İnşaat ve şantiye malzemeleri içerisinde bulunan en önemli aletlerden biri kaynak makineleridir. Pek çok kullanım seçeneği sayesinde, uygulamanın yapılacağı yerlere göre yapılacak seçi sonucunda makinenin türü değişkenlik göstermektedir. Kullanım kolaylığı açısından tercih edilecek seçeneklerde en yaygın olan çanta kaynak makineleridir.

Makinenin üstünde bulunan tutma aparatı ile kolaylıkla yer değişimi yapılabilir. Kaynak makine kablosu saklama bölümü sayesinde de etraftaki karışıklığın büyük oranda azalmasını sağlar. Bu yüzden çanta seçeneği olan kaynak makinesi aksesuarları sayesinde kullanım kolaylığı sağlanır.

Gaz altı kaynağı, kaynak kullanımı için ihtiyaç duyulan ısının kullanılan elektrot ile arasında meydana gelen kaynak metodudur. Kaynağa doğru sürekli beslenen tel, elektrotun erime noktasına gelmesi ile kaynak metalini ortaya çıkarır. Kaynak makinesi çeşitleri olan gaz altı kaynağı, tel şeklindedir ve elektrotun kaynak bölümüne yakın olması nedeniyle devamlı olarak beslenmesi ve tükenen elektrotun değişiminin zorunlu olmaması nedeniyle hızlı bir kaynak yöntemidir.

Gaz altı kaynağında oldukça derin nüfuziyet uygulama işleminden dolayı en diplere kadar kaynak yapmaya izin verir. Kaynak makinesi aksesuarları, gaz altı kaynak makinelerinde nüfuziyet avantajına sahiptir. Gaz altı kaynaklarının kendi içerisinde de TIG, MIG ve MAG olmak üzere üç farklı seçeneği bulunur.

Kaynak Makinesi Fiyatları

Kaynak makinesi fiyatları, makinenin özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bu yüzden fiyat araştırmasını yapmadan önce, ilk olarak ihtiyaca uygun olabilecek doğru bir kaynak makinesi bulunmalıdır. Kaynak makinesi aksesuarları için kullanılan malzeme kalınlıkları ve boyutları değişiklik göstermektedir. Makinenin kullanım amacı, boyutu ve sahip olduğu özellikler fiyat konusunda değişikliğe neden olur.

Kullanımı ile kaynak makine fiyatları kıyaslandığında, genel olarak pahalı makineler değillerdir. Buna rağmen uygun fiyatlar ile alışveriş yapabilmek için çoğu ihtiyaç sahibi hırdavat malzemeleri toptan satış yapan yerlerden kaynak makinelerini temin etmektedir.

Kaynak Makinesinin Avantajları

Kaynak makinelerinin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri zaman konusunda avantaj sağlamasıdır. Kullanım amacına uygun olmak üzere pek çok farklı model seçenekleri bulunmaktadır. Tüpsüz kaynak makinesi, küçük kaynak makinesi, çanta kaynak makinesi olmak üzere farklı kategorileri vardır. Küçük kaynak makineleri ile her türlü alanda kullanıma uygundur. Bütün çeşitler yapı malzemesi satan dükkanlardan edinilebilir.

Kaynak makineleri, çeşitli inşaat malzemeleri ile kullanıldığında yaratıcı ürünlerin ortaya çıkmasını sağlar. Kaynak makinesi aksesuarları kullanılarak inşaat sektöründeki ürünler farklı işlevler için kullanılabilir. Örneğin, boya malzemeleri ile kullanıldığı zaman farklı projeler ortaya çıkabilmektedir.

Kaynak Makine Aksesuarları Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Nalbur; kilit, menteşe, çivi, boya, çimento, seramik, kaynak makineleri ve tesisat ürünleri gibi yapı uygulamaları için kullanılan her çeşit malzemenin satıldığı dükkandır. Nalbur İstanbul her çeşit malzemenin tedarik edilmesini sağlar. Nalburların sattığı ürünler hırdavat dükkanlarında bulunan ürünlerden farklıdır. Hırdavatçıların satışını yaptığı kaynak makinesi aksesuarları gibi ürünler daha teknik bir kategoriye girer.

Nalbur malzemeleri, daha kolay bulunabilecek kilit ve çivi gibi sıradan olarak tabir edilen ürünlerin satışını yapar. Nalbur toptan ticareti yapan dükkanlarda gündelik yaşam için gerekli ürünlere daha uygun fiyatlar ile ulaşılabilir.