Tayrot borusu veya bağlantı çubuğu bağlantı olarak kullanılan ve çoğu uygulamada yalnızca çekme yüklerini taşıyabilen ince bir yapısal birimdir . Dikey ise askı çubuğu olarak da bilinir.
Demir olarak da bilinen, takviye çelik ve çelik takviye a, çelik çubuk veya ağ çelik kullanılan teller betonarme ve taş yapıların güçlendirmek ve tutmak için beton içinde gerilim . Artırmak için kalite arasında bir bağ ile beton yüzey demiri genellikle desenlidir. İnşaat demiri, betonun sıkıştırma açısından güçlü olmasına karşın, gerilimde nispeten zayıf olduğu gerçeğini telafi etmek için gereklidir.
Tayrot borusunun birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Şantiye ve inşaat alanlarında yüksek bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle şantiye malzemeleri kategorisinde yer alan bir üründür.
Bu borular, genellikle köprüler, endüstriyel binalar, tanklar, kuleler ve vinçler gibi çelik yapılarda kullanılır. Bazen bu bağlantı çubukları, yanal kuvvetlere yenik düşmelerini önlemek için duvarlara kullanılan betonarme bir “bağlantı çubuğu” olarak ifade edilmez. Ama esas olarak bu bağlantı çubukları aynı gerilim kuvvetiyle mücadele amacıyla kullanılır.
İnşaat endüstrisi birden fazla malzemeyi bünyesinde barındırır. Tayrot borusu da bu inşaat malzemeleri arasında yer alır. Şantiye alanları yapıları gereği birden fazla demir malzemeyi kapsar. Bu nedenle aşınma ve korozyona oldukça açık ürünlerdir. Tayrot borusu da tayrot miliyi koruma amacıyla kullanılan bir üründür. Bu boru, kalıbı sağlamlaştırmak için kullanılan bir üründür.
Kalıp, içine beton veya benzeri malzemelerin döküldüğü geçici veya kalıcı kalıplardır. Beton yapı bağlamında, duvar iskeleti kalıp kalıplarını destekler.
Kalıbın doğru yükseklikte yerleştirilebilmesi ve beton kürlendikten sonra kaldırılabilmesi için tüm destek sistemlerinin yüksekliği ayarlanabilir olması gerekir. Bu sistemleri desteklemek için kirişli döşeme kalıbı tarafından kullanılanlara benzer normalde ayarlanabilir metal destekler kullanılır.
Bazı sistemler kirişleri ve destekleri çelik veya alüminyum kafeslerde birleştirir. Yine diğer sistemler, güvertelerin bağlı olduğu metal çerçeve iksa kulelerini kullanır. Diğer bir yaygın yöntem, kalıp güvertelerini daha önce dökülmüş duvarlara veya kolonlara tutturmak ve böylece dikey desteklerin kullanımını tamamen ortadan kaldırmaktır. Bu yöntemde, ayarlanabilir destek pabuçları deliklerden cıvatalanır veya döküm ankrajlara tutturulur. Tayrot borusu tüm bu işlemlerde kullanılan bir malzemedir.
İnşaat tedariki, inşaat süreci için tüm malzemeleri belirleme, seçme ve elde etme sürecidir. Bazen tasarım teklif oluşturma olarak adlandırılan geleneksel tedarik yolu, inşaat işlerini tedarik etmek için en yaygın kullanılan yöntem olmaya devam etmektedir. Ancak bu anlayış yerini git gide dijitale bıraktı. Bu nedenle online tedarik merkezleri oldukları yükselişe geçmiş durumdadır.
İnşaat sektöründe toplu alım geleneklerin yıkılmasına rağmen devam etmektedir. İnşaat malzemeleri üretimi ve satışı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin en karlı alanlarından biridir. Yapı malzemeleri büyük endüstriyel veya yerel tesisler olsun, her zaman talep görmektedir. Bu nedenle yapı malzemelerinin üretimi ve satışı çok karlı bir iş alanıdır.
İnşaat endüstrisinde toplum alım da aynı şekilde iyi bir yatırımdır. Bunun yanı sıra tayrot borusu da toplu alımlarda maliyeti düşürmektedir. Toplu alımlarda birim maliyeti düşer, ürün tutarlılığı korunur.
Tayrot borusu kullanım amacından anlaşılacağı üzere inşaat malzemeleri kategorisinde yer almaktadır. İnşaat malzemeleri de hırdavat satan yapı marketlerde bulunmaktadır.
Hırdavat malzemesi özellikle binalarda koruma, dekorasyon ve rahatlık için kullanılan bir grup metal donanıma verilen isimdir. Yapı ürünleri bir binanın herhangi bir parçasını oluşturmaz, aksine onları destekler ve çalışmasını sağlar.
Genellikle pencere, kapı ve dolap gibi armatürleri destekler. Yaygın örnekler arasında kapı kolları, kapı menteşeleri, kilit dilleri, mandallar, rakamlar, harf plakaları, anahtar plakaları ve kapı tokmakları bulunur.Ancak hırdavat malzemeleri bunlarla sınırlı değildir. Tayrot borusu da hırdavat malzemesi sınıfına girmektedir. Bunun nedeni ise bu kalıp bağlayıcının bir bağlantı malzemesi olmasıdır.
Tayrot borusu bir yapının daha az bilinen bileşenlerinden biridir. Ancak bu onu daha az önemli yapmaz. Kalıpların sağlam olması için mutlaka kullanılması gereken bir üründür. Nalburlarda da bulunan bir ürün olmasıyla dikkat çeken bu boru, yapı malzemesi listesinde önemli bir ihtiyaçtır.
Nalbur İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde uygun fiyatlı bir tedarik zincirini oluştururlar. Özellikle nalbur toptan alımlarda oldukça uygun fiyata gelmektedir. Şantiye malzemeleri toptan alımlarda proje sahibi her zaman avantaj yakalar. Tayrot borusu alımında da toplu satın alma avantajları mutlaka değerlendirilmelidir.
Tayrot boru başlığı da bu boruyla kullanılan bir üründür. 26 milimetre boyutlarında olan bu boru başlığı 1000’li paketler halinde satılmaktadır. Bu ürün Betonarme perde-kolon ve kiriş kalıplarının arasındaki mesafeyi sabit tutmak için kullanılan saplamanın kılıf borusunun içerisine beton şerbeti sızmasını önlemektedir.
Bunun yanı sıra özel bir tapaya sahip olan bu ürün iş sonunda kapatılabilmektedir. Aynı zamanda tekrar kullanım özelliğine de sahiptir. Tekrar kullanım özelliği sayesinde başka projelerde de değerlendirilebilmektedir. Uzun ömürlü bir kullanım hedefiyle tasarlanmıştır. Tayrot borusu Ankara gibi şehirlerde bulunan nalburlarda da bulunmaktadır. Ancak İstanbul gibi şehirlerden de transfer yapılarak maliyet azaltılabilmektedir.
Bağlantı çubuğu uçları, direksiyon kremayeri her bir ön tekerlekteki direksiyon mafsalına bağlayan basit parçalardır. İç ve dış lastik çubuk uçları arasında bir ayar manşonu bulunur. Direksiyonu çevirdiğinizde, bağlantı çubuğu uçları tekerleği itene veya çekene ve tekerleklerin dönmesini sağlayana kadar bu hareketi çeşitli direksiyon bileşenleri üzerinden iletir. Köşeleri çevirme yeteneğine sahip olmak oldukça önemlidir, bu nedenle bağlantı çubuğu uçları herhangi bir aracın güvenliğinde büyük bir rol oynar. Aldatıcı bir şekilde basit görünümlü dış rot kolu bazı iç parçaları gizler.
Tayrot borusu ebat ve özellik açısından birbirinden farklıdırlar. Örneğin 18 milimetre olmasıyla öne çıkan tayrot borusu kullanım açısından kullanıcının rahatlığını odak noktasına alan bir tasarımdır.
PVC özellikli bu tayrot borusu çelik ve ahşaptan yapılan kalıplardaki perde beton dökümlerinde tayrot miliyi muhafaza etmek amacıyla kullanılmaktadır. Ek olarak bu ürünün öne çıkan bir diğer özelliği ise istenilen çap ve ebatlarda üretilebilmesidir.
Aynı zamanda perde ve kolon kalıplarında kullanılan saplamaların beton ile temas etmesini engelleyerek kalıbın oynamasını engellemektedir.
Aynı zamanda tayrotların beton ile teması etmesini engelleyerek aşınmanın da önüne geçer. Bunun yanı sıra kolayca betondan çıkarılan tayrotların arasındaki mesafeyi de korur. Oldukça işlevsel olan bu inşaat malzemesi 3 metredir.
Kalıbı sağlamlaştırmak için kullanılan bu ürünün çapı 22 milimetredir. Bunun yanı sıra istenilen çap ve boylarda da üretilmektedir. Bu nedenle her yapının ihtiyaç duyacağı tayrot borusuna sahip olunabilmektedir.
Bu tayrot borusu kalıbı sağlamlaştırmasının yanı sıra kalıbın oynamasını da engellemektedir. Bu sayede yapılarda sağlamlık ön plana çıkar. Ek olarak bu ürün kullanıcının konforu düşünülerek hazırlanmıştır. Rahat bir kullanım deneyimi sunar.
Bu tayrot boru yapı itibarıyla hafiftir.
Tayrot borusu fiyatı seçilen ürünün adedine ve özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Her türden alıcıya ve projeye uygun olarak üretilen bu ürünler her proje için idealdir.
Siz de tayrot borusu ve diğer ürünlerimize sitemiz üzerinden ulaşabilir, dilediğiniz ürünü anında satın alabilirsiniz.