Tel çeşitleri dokunabilir, örülebilir, kaynaklanabilir, genişletilebilir, fotokimyasal olarak aşındırılabilir veya elektrikle şekillendirilebilir ürünlerdir.
Tel çeşitleri günümüzde birçok yerde kullanılmaktadır. Güvenlik önlemlerinde, hayvan kafesleri ve barınaklarda, inşaat sektöründe, gıda sektöründe, kıyafetlerde, şantiyeler ve binalarda aktif olarak kulanılmaktadır. Kısacası aklınıza gelebilecek her şeyin yapım aşamasında büyük bir rol oynar. Kullanım alanları bu kadar geniş olduğu için hayatımızı da inanılmaz şekilde kolaylaştırır.
Tel çeşitleri kullanılan malzeme türüne bağlı olarak aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilir:
Metal Kafesler
Metalden yapılan Bunun ne şekilde şekillendirileceği ise nerede kullanılacağıyla alakalıdır. Tel örgü yapımında birçok metal kullanılmaktadır. Tel örgü çeşitleri yapımında kullanılan bazı yaygın metaller şunlardır:
Kafes Kullanımı
Tel çeşitleri birçok yerde kullanılır. Hayatımızı birçok alanda kolaylaştırır. Tel çeşitleri kullanım alanları yaygın olarak şunlardır:
Çevre Dostu Teller
Tel çeşitleri yukarda da bahsetmiş olduğumuz gibi birçok yer ve alanda kullanılmaktadır. Bu kullanım gerçekleştirilirken çevreyi ve doğayı da ihmal etmemeliyiz. Çevre dostu olmayan teller doğaya ciddi ölçülerde zarar vermektedir.
İnşaatlarda çalışan bir kişi için delikli metal olan levhalar kaliteli bir üründür. Bu metal levhaların esnekliği ve dayanıklılığı, onları şantiye malzemeleri içinde aranan bir ürün haline getirir.
Metal levhalar çok çeşitli malzemelerden yapılabilir. Alüminyum, galvanizli çelik ve paslanmaz çelik popüler seçeneklerden bazılarıdır. Aklınızda özel bir şey varsa, o zaman da metal levhalar işinize yarayacaktır. Nalbur toptan satış noktalarında bu levhalara ulaşmak mümkün.
Eğer bu alışverişi yaparken çevre dostu olmak istiyorsanız, delikli levhalar geri dönüştürülmüş metallerden de yapılabilir. Sadece bu da değil, perforasyon atığı da geri dönüştürülebilir. Bu, onu mükemmel bir çevre dostu yapı malzemesi yapar.
Ekosisteminize ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek delikli metal levhalar kullanmanın çevreye birçok yararı vardır. Tel çeşitleri ve fiyatları hakkında araştırma yaparken bunlara da dikkat etmelisiniz.
Tasarım söz konusu olduğunda, bu metal levhalarla istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Standart jiletli tel çeşitleri kalınlığı 3 ila 5 mm’dir. Metal saclarda görmek istediğiniz özel bir tasarımınız varsa, tel çit çeşitleri ile üreticiler bunu sizin için yapabilir.
Metal levhalar için kullanım alanları oldukça geniştir. İster endüstriyel, ister tarım, ister evsel ve ticari bina ve dekorasyon olsun her yerde gönül rahatlığı ile bu tel çeşitleri kullanılabilir. Bu metal levhalar sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda çok da dayanıklıdırlar. Nalbur İstanbul veya diğer bütün illerimizde mevcuttur. Şantiye malzemeleri toptan olarak satın almanız mümkün.
Delikli metal daha çok delikli levha olarak bilinir. Mekanik veya manuel olarak damgalanmış bir metal yapıya sahiptir. Bu metal yapı bazı durumlarda tel ızgara çeşitleri gibi dekoratif şekiller olan delik desenleriyle şekillendirilir. Bu tür malzemeleri üretmek için genellikle paslanmaz çelik, pirinç, alüminyum ve teneke gibi şeyler kullanılır. Üretim sırasında kaliteli malzemelerin kullanılması bu tür malzemelerin ömrünü de uzatmaktadır. Ağların kullanımı bu sayede daha uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
Metal levhaları delmek aslında yeni bir olay değildir. Metal levhaları delmek150 yıllık bir sürece dayanmaktadır.Ancak o zamanlarda, bu işlem çok ilkel bir şekilde yapılmaktaydı. Bunun sebebi manuel olması idi. Bundan dolayı paslanmaz çelikler zamanla teknolojinin gelişmesi ile birlikte diğer tekniklerle delinmeye başladı. Örneğin; keskin iğnelerle delim keşfedildi. Bu keşfedilen uygulama istenilen delik kalıbının oluşturulması için önceki yöntemlere göre mükemmeldi. Tel çeşitleri delimi bu şekilde çeşitlendirildi.
Tavlı Tel
Tavlı tel nedir diye soracak olursanız kolay işlenebilen bir tel türüdür. Tavlı tel üreticileri bu teli yapı, ambalaj ve inşaat sektöründe kullanılması için üretmiştir. Tavlı tel üreticileri İstanbul ve diğer birçok ilimizde vardır. Tavlı tel İstanbul için daha fazla seçeneği önümüze sunar.
Tavlı tel üretimi elektrik enerjili ve vakum sistemli tav fırınlarında gerçekleştirilir. Tavlı tel imalatı yapılırken çap ağırlığı, kangal iç çapı ve kangal ağırlığı dikkate alınmalıdır. Tavlı tel Ankara için araştırma yaparken bunlara dikkat etmelisiniz.
Tavlı tel fiyatları marka ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Ucuz yollu güven vermeyen markalardan alışveriş yapmak sakıncalı olabilir. Tavlı tel İzmir ilinde birçok kaliteli teller varken, ucuz yollu orta kalite teller bulmak da mümkün.
Rabis teli nedir diye soracak olursanız sıvayı koruma amaçlı kullanılan metal malzemelerden üretilmiş bir yapı malzemesidir. Peki rabis teli ne işe yarar derseniz eğer; ahşap yüzeyler sıvanırken yüzeyde bir gerilim oluşur. Rabis teli uygulaması sayesinde bu gerilim azalır ve zeminde oluşabilecek çatlaklar önlenir. Rabis teli çeşitleri bu tarz işlerde kullanılır.
Rabis teli nerede uygulanır sorusunun cevabı ahşap yüzeylerdir. Rabis teli beton zeminlerden çok ahşap yüzeylerde tercih edilir. Çünkü ahşap zeminler sıvanırken daha çok gerilir.
Rabis teli nasıl uygulanır sorusunun cevabı ise harcın niteliği ve kalınlığına göre değişir. Rabis teli makinesi işi bilmeyen kişiler tarafından kullanılmamalıdır.
İnternette fiyat araştırması yaparken unutmamanız gereken en büyük etken dolandırıcıların da bu piyasada fazlaca olduğu. Rabis teli fiyatları araştırması yaparken bunu sakın unutmayınız.